onsdag 25 april 2018

Akilovs terrorattentat hade kunnat förhindras

Rakhmat Akilov skulle ha utvisats innan terrorattentatet på Drottninggatan, men polisen hade fel namn och letade inte ens efter honom. Det berättar Uppdrag Granskning nu. Han skulle dessutom utvisas till Iran, fel land således. Migrationsverket trodde att han hade gömt sig, men han levde helt öppet och det hade varit lätt att få tag i honom. Polisen lägger in en efterlysning, det är standard, men sedan görs ingenting mer. Så är det i alla fall som Migrationsverket anmäler. 

Migrationsverket anser inte att deras handläggning har någon som helst påverkan på vad som sedan sker på Drottninggatan den 7 april. Akilov hade uppgivit en känd artists namn första gången han sökte asyl i Sverige och det är i detta namn han efterlyses. Det hade räckt att kolla på youtube så hade det upptäckts att detta var inte samme man. Men Migrationsverket ska bara lyssna och inte ifrågasätta när någon lämnar en asylansökan. Byråkratin är handfallen och har inga medel att få bort denne terrorist.

Redan i september 2015 ändrade Tyskland i asylrätten och i Sverige diskuterades detta, men ingenting gjordes. Inte på flera månader. Akilov kom till Sverige 2014. Men ingenting gjordes för att förhindra att han var kvar här. 

SVT klockan 20 i kväll Uppdrag Granskning. 
Det här blir Janne Josefssons sista program. 

Här kan ni se Özz Nujen och att han inte vill svara alls i programmet angående svart arbetskraft i form av Akilov, som jobbade på hans hus på Gotland. 

Här är det långa programmet om Akilov från Uppdrag Granskning. Olämpligt för barn enligt SVT. 


Så här enkel är asylprocessen
enligt Migrationsverket.
 Faksimil Migrationsverket.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar