lördag 28 april 2018

Skyll inte kommunernas dåliga ekonomi på de äldre

Ja ska det behöva sägas igen? Tydligen. En läkare Sten Larnholt som har behandlat äldre skrev i slutet av förra året att det inte är äldres fel att ekonomin inom kommunerna blir sämre. Det är kostnader för de nyanlända till Sverige som nu "vältras över på kommunerna", menar han. Självklart är det så.


Det är verkligen lågt att skylla på de som har byggt det här landet när politikerna har gjort bort sig. Stefan Löfven uttalar sig om att LO-förbundens medlemmar gillar sverigedemokraterna, men att det är viktigt att se att det kommer färre flyktingar. Jo men dessa kostar fortfarande skjortan och kommer göra det under nästa valperiod också. Han försöker smeka LO-medlemmarna medhårs genom att vilja stoppa arbetskraftinvandringen för okvalificerade jobb. Socialdemokraterna är desperata att få tillbaka LO-medlemmarna från sd.

Inom liberalerna är de oeniga om de "ensamkommande". En del kommer att rösta för att de 9 000 får en ny chans medan partilinjen är att de inte ska få stanna. Dock är riksdagsmajoriteten för att dessa ska få en ny chans och så kommer också att ske. Undantaget beror av att politikerna släppte in så många asylsökande att byråkratin inte hann med. När systemet faller ska människan värnas, som ledamoten Christina Örnebjär (l), uttrycker det. Så brukar det dock inte vara i politiken utan där tas beslut som drabbar människor utan annan hänsyn än ekonomin. Många sådana beslut har tagits just mot gruppen "äldre". 

Regeringen vrider och vänder sig för att passa bättre in i väljarnas åsikter. Det är nu det gäller några månader framåt. Inför valet. Och det som skedde i går att Försäkringskassans generaldirektör fick gå är ett sätt att säga att det var trots allt inte socialministerns fel, utan byråkratins. Nä det är alltid ministrarna som har ansvaret och Annika Strandhäll får sitta kvar för att det vore för svårt att sparka henne nu. Hon har samma åsikt att det är de äldres fel att det inte går som tåget för Sverige. Orsaken är inte alls de nytillkomnas kostnader. Alltid populärt att skylla på de som har byggt landet, som sagt. Undrar om Annika Strandhäll skyller på sin egen mamma, hon som blev sjukpensionerad barnskötare? Det vore lågt.

Sveriges feministiska regering
har fått särskilt kvinnor att bli mer sjuka.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar