söndag 1 april 2018

April April din dumma sill!

Det blir inte så många aprilskämt i år i offentliga medier. Redan har mina läsare trott att jag har presenterat aprilskämt eller falska nyheter. Som en broschyr om ensamkommande gifta barn utgiven av Socialstyrelsen. Eller miljöpartiets förslag om att all världens kvinnor ska få göra abort i Sverige. Eller att kommuner i Sverige betalar ut socialbidrag till icke medborgare. Eller att 9 000 män (mest) från Afghanistan ska få undantag från alla regler

I dag hittar jag dock ett troligt skämt i Helsingborgs Dagblad. Att Pågatågen ska döpas om och bli rosa för att inte kränka någon kvinna. Kvinnor får man skämta med fortfarande. Och tågen ska genusprövas och få metoo-säkra namn. Göteborgs-Posten skriver att de inte har några aprilskämt. Orsaken är att det har blivit svårare att skilja på sanning och osanning. Så sorgligt! Ett muslimpar som skrek jävla kristna och hotade kioskägaren för att han inte hade lammkorv kan man hoppas är ett aprilskämt. Fast man får väl inte skämta om muslimer?

Jag gick dock inte på det mest kända aprilskämtet i Sveriges historia där Kjell Stensson berättade att man inte behövde en ny TV för att få färg i apparaten utan det behövdes bara en nylonstrumpa över rutan. Han var annars vetenskaplig programledare och därför trodde människor på honom. Vet att grannfrun gjorde det. Men inte jag som var 16 år då den 1 april 1962. 

I Västerås vågar man fortfarande skämta för där har västeråsarna fått ett 20 meter högt rådjur på torget. Enligt Västmanlands Läns Tidning. Och i Gävle får gävleborna den längsta smörgåstårtan i sommar. Längre än 510 meter. Åtminstone enligt Gefle Dagblad. I Umeå ska skidspåren bli självlysande enligt Västerbottens-Kuriren. 

Tågen byter färg och skidspåren blir självlysande.
Det är väl aprilskämt?
Faksimil från HD och VK. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar