tisdag 24 april 2018

Socialdemokraterna är nya sverigedemokraterna

UPPDATERAT
I dag presenterar socialdemokraterna ett förslag där de inför "språkplikt". Om inte de nyanlända deltar i undervisningen av svenska språket ska de heller inte få någon ersättning. Det blir väl problem dock för bland andra Ronneby där de inte har tillräckligt med varken lärare eller lokaler för att kunna undervisa nytillkomna svenskar. De har helt enkelt varit för många. Tidigare har socialdemokraterna varit lite otydliga, säger de, med att kräva att alla ska lära sig svenska. Nu blir det större krav. 

Asylsökande som inte deltar i undervisningen ska gå miste om dagersättningen. Etableringsersättningen försvinner för de som har fått uppehållstillstånd och för de som går på försörjningsstöd (socialbidrag) så ska denna ersättning försvinna. Regeringen kommer att berätta mer om detta klockan 13.30 i dag på en presskonferens. Moderaterna ställde krav på bättre språkkunskaper redan tidigare i januari i år. Också det med krav på indragen etableringsersättning eller försörjningsstöd.

Språkpaketet presenteras på en presskonferens i dag klockan 13.30.

15:11
Finansminister Magdalena Andersson och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson presenterade "språkpaketet" vid en pressträff. Dagersättningen på 24 kronor ska försvinna om man inte deltar i språkträning som asylsökande. Förutsatt att man bor på ett flyktingboende där mat ingår. Det är också viktigt att de som jobbar inom vården kan svenska. Brukare och patienter ska förstå varandra. Även kvinnor som är föräldralediga ska delta i språkundervisning. Inga kunskapskrav ställs dock bara deltagande i språkundervisning. 


Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar