måndag 16 april 2018

Fem miljarder till nytillkomna migranter

Så gulligt att regeringen nu vill betala av sina skulder till kommunerna. Migrationen har kostat kring 110 miljarder de senaste åren. Men det är ju ingenting, säger jag, för tänk att vi är så rika att hela budgeten ligger på ungefär 1 000 miljarder. Vi är ett rikt folk och visst kan vi kosta på oss att betala för alla som kommer hit och låta dem bli omhändertagna av kommunerna, som har lagt ut dessa fem miljarder som de nu ska få. 

Vi lever i den bästa av världar och har alltid gjort. Så långt vi nu har kommit som mänsklighet. Nu ser vi fram emot alla vallöften som ska komma. Att så många privatpersoner är högt belånade är en risk för vårt samhälle ifall nu den så omtalade bostadsbubblan ska spricka. Tror knappt det. Har hotats så länge med denna bubbla, men priserna ligger där de ligger för att bygga. Och något måste de som bygger hus få ut när de säljer. Och staten blir alltid glad när det blir vinst för då stiger statens inkomster igen.

Orosmolnen har Magdalena Andersson försökt att sopa undan nu så att valrörelsen trots allt kan bli regeringens trumpkort. Fast vi som har följt denna knaggliga resa under fyra år tycker att det kunde se bättre ut. Både gamla och unga av det uråldriga folket har fått ta stryk. En miljon utifrån kommande får rösta i kommunalvalen i år, men bara drygt 30 procent brukar göra det. Vi får se hur det går. Omkring 20 procent av befolkningen har föräldrar som är födda i ett annat land. Mer än 25 procent av befolkningen är pensionärer, över 65 år. Förstagångsväljarna är kring 5 procent i år. 
För att klara av livet
behöver man ibland meditera.
Här är en morgonmeditaiton. 
Från Youtube med Deepak Chopra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar