torsdag 19 april 2018

Dyrt med anonyma ensamkommande

UPPDATERAT
Regeringen lägger fram ett förslag om att ensamkommande ska få stanna - de är kring 9 000 - och lagförslaget väntas bli lag redan 1 juli 2018. Det är bråttom för ingen vet om regeringen sitter kvar i höst. Förslaget kräver att centerpartiet röstar på det i riksdagen den 2 juni. Gör de detta så beräknas lagförslaget kosta kring 3 miljarder under tre år. Vi behöver inte veta vilka de är utan bara att de har haft lång väntetid i kö för sin asylansökan. Dessa ungdomar har inga asylskäl, men vår långsamma byråkrati gör att de får stanna ändå. Bara de vill fortsätta studera eller jobba på deltid. Det är miljöpartiet som har drivit på detta för de vill att alla ensamkommande ska få stanna. Vare sig de är barn eller inte. Detta var länge en stor spricka i regeringen, men nu kör regeringen över också lagrådet, som tyckte att detta var ett mycket underligt lagförslag. Kring 70 procent av dessa "barn" ljög om sin ålder när de kom. 
20.4.2018
Vad hände med de 80 000 som skulle avvisas? Nä visst Ygeman är inte längre minister och behöver inte längre stå till svars för detta uttalande. Det var för två år sedan, inte i dag. Är centerpartiet tvunget att rösta för att alla ska få stanna? Regeringen gillar att splittra Alliansen så klart. Vi får se hur det går. 
24.4.2018
Centern kommer att rösta med regeringspartierna så då kommer förslaget att gå igenom. Det säger Annie Lööf i dag. Mycket underligt lagstiftande som sagt. Här får vi veta i en debattartikel i Expressen hur fint det kommer att bli. Alla ungdomarna kommer att ta hand om Sverige. De är riktiga supermänniskor!
De ensamkommande barnen får stanna
om centerpartiet röstar med regeringen.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar