torsdag 16 april 2015

Avtrubbade av våldet

UPPDATERAT
Man blir uppgiven och risken är också att man blir avtrubbad, sade nyss en kvinna i Göteborg. Hon intervjuades av TV-nyheterna vid en skola och i bakgrunden höll kriminaltekniker i heltäckande vita skyddsoveraller på att undersöka den bil där en man sköts till döds i förmiddags. Ingen är gripen.

I går kväll mördades också en man i 55-årsåldern och han var helt vit i polishänseende. Däremot är hans son känd av polisen. Där är fyra män i 20-årsåldern gripna. Vårt land ser inte ut som förut. Det vet vi och detta har upprepats i åratal nu. Jag har själv skrivit om det alldeles för länge och känner mig också uppgiven. Är det någon idé att älta detta?

Man kan tänka så här: låt dom skjuta ihjäl varandra. Någon gång tar det väl slut. Så kan man tycka att det är tur att man inte bor i Malmö eller Göteborg. Detta är uppenbarligen gangsterkrig, men när kommer någon oskyldig att stryka med? Det hände ju faktiskt i går, för inte ska väl pappan till någon känd av polisen behöva dö?

Grunden till det hela vet också alla är att vi importerar brottsligheten utifrån. Värst är fortfarande de tidigare medborgarna i ex-Jugoslavien. Det inbördeskriget var förödande. Men nu tar nya grupper över från arabiska och afrikanska länder för de blir allt fler. Vårvädersligan hade anknytning till mordet i går. Denna liga som också anfölls på restaurangen Vår krog & bar i mars. Den 29-åring som sköts i dag var tidigare en ledande person i Backagänget. Han är lillebror till Mohammed Selman, som mördades förra året.
19.4.2015
De fyra männen, som greps har blivit två släppta och två nya gripna. En för medhjälp till mord och en för misshandel. De båda nya gripna häktades. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar