torsdag 23 april 2015

Inte amorteringskrav från staten

Det är helt rätt att farbror staten inte ska stå bakom oss och kräva amorteringar på våra huslån. Den som inte inser att det är bättre att betala av till banken får väl skylla sig själv, tycker jag. Bankerna är naturligtvis glada om inte kunder amorterar utan bara betalar ränta. Dessutom vill de införa nya kortavgifter eftersom räntan är så låg och de inte längre kan lägga höga avgifter på detaljhandeln. 

Här har ni ett exempel på hur man blir miljonär. Ett hus i närheten, som såldes för fem år sedan för 2 850 000, men nu vill säljaren ha ut några miljoner till. Varför ska man då amortera när man vet att det går att få vinst direkt nästan. Huset är renoverat och utbyggt med ett rum. Staten tjänar också en slant på detta eftersom vinsten beskattas. Det är bara sådana som bor länge, som är intresserade av att amortera av lånet, för att slippa banken.

En liten varning för er som är intresserade av huset ovan. Inom de närmaste åren kommer kommunalt vatten och avlopp dras där. Då blir det mycket bullerstörningar, plus att det kommer att kosta ett par hundratusen till bara i kommunal tvingande avgift. Men det går förmodligen att tjäna ett par miljoner på att stycka den relativt stora tomten då. Hela området byggs om och det blir fler som bor här. 

Så här vacker är våren just i dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar