lördag 4 april 2015

Vårvädersligan åker dit

UPPDATERAT
De försökte knivhugga en polis, men det gick inte. Sedan uttalades dödshot mot de poliser som grep en ledande figur i Vårvädersligan i går. Det betydde bara att tre män greps. En man i 20-årsåldern skulle gripas och då tog en 50-åring en kniv och försökte överfalla en polisman. Denne skadades dock inte. 

Det är Vårvädersligan som styr över Hisingen och en annan gangster har tidigare åkt dit för grov penningtvätt. Den 20-åring som nu anhölls var efterlyst i sin frånvaro för vapenbrott och hantering av sprängämnen.

Dessa gripanden hör ihop med skjutningarna på en restaurang vid Vårväderstorget för ett par veckor sedan på Vår krog och bar, där två dödades och många skadades. Det handlar om gangsterkrig mellan norra och södra Biskopsgården på Hisingen. Fast polisen kameraövervakade så gick det hela för fort och de lurades också av att en av mördarna hade polisväst. 

En oskyldig ungdom och en grovt kriminell 25-åring mördades. Den senare ingick i det kriminella nätverket i Södra Biskopsgården. Det går inte att ha skjutande gangstrar ute bland vanligt folk. Nu måste de bort från gatorna. Fjorton mord är ouppklarade i Göteborg, således är det ganska fritt fram för mördandet, eftersom ingen vågar vittna. Snart är de skjutande ute på stan igen, om inte strafftiderna ändras.
9:35
I sammanhanget kan det vara värt att nämna Ibrahim El Kahwi som slipper bli eftertaxerad av skattemyndigheterna för de miljoner han har håvat in svart och fört utomlands. En torghandlare och grossist, som slipper undan och som dessutom har fått betalt genom Arbetsförmedlingen, som har subventionerat lönekonstnader. Ingen vet var denne man numera befinner sig. En skattejurist hjälpte till att få företaget Swedfresh att slippa betala. Det fanns skulder på kring tio miljoner när de ansvariga försvann förra året från Helsingborg. 
Tur att det är vår och att vi inte bor på Hisingen. 


1 kommentar:

 1. Inte konstigt att ingen knappt vågar vittna idag.Övergrepp i rättsak blir bara en liten smäll över fingrarna.Med en slipad brännvinsadvokat brevid sig så har den åtalspunkten åkt ut genom fönstret.
  Att sen vittnen dödshotas m.m verkar inte rättsvårdande myndigheter och politiker bry sig
  Det är ju allom bekant att sen decennier tillbaka så går gärningsmännen väl och ve framför brottsoffren.
  Svenska myndigheter skulle nog redan på ett tidigt stadium ha motat Olle i grind i form av den grova organiserade brottsligheten , men det är antagligen inte politiskt korrekt att ta tag i saken.

  Jarnebring

  SvaraRadera