fredag 3 april 2015

Kronprinsessan till Kenya

UPPDATERAT
Hon sade att hon såg fram emot denna resa, men är det en säker sådan, när al-Shabaab härjar i landet? I går kväll kom meddelandet om att 147 människor hade dödats. En massaker på universitetet, den värsta sedan 1998. Polisen kommer att förstärkas med 10 000 man i Kenya, men räcker detta? Det är så att terroristerna lät muslimer gå men höll kvar kristna. De blir således dödade för sin tro. Halshuggna eller skjutna. Rena medeltiden. 

Kronprinsessan Victoria var i Kenya 2009 och tyckte det var mycket intressant. Hennes resa dit nu är planerad till den 20 april. Hon ska åka ensam och besöka olika delar av landet plus Nairobi. I dagsläget verkar det inte säkert. Hovet ser nu över riskerna med ett besök i landet, efter terrorattacken i går av al-Shabaab. En ny säkerhetsbedömning måste göras.
4.4.2015
Fem har gripits i samband med dådet, fyra terrorister är döda. Ett par av dem har gripits på universitetets område. Det fanns uppgifter om att ett universitet skulle angripas, men det kom inte fram. Istället uttalade sig presidenten Kenyatta dagen innan terrordådet om att Kenya var ett säkert land för turister. Här är alla länder som UD avråder svenskar att resa till, däribland Kenya.  Det blev mycket riktigt så att resan till Kenya ställdes in (9 april) av prinsessan eftersom säkerhetsläget inte var bra.

Här är kronprinsessan Victoria tillsammans med massajer i Kenya år 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar