onsdag 1 april 2015

Över nio miljarder till invandrare

UPPDATERAT
I år betalar staten ut 9,4 miljarder till kommuner för att de ska ta emot nyanlända invandrare, men ingen kollar att pengarna går till rätt ändamål. Det är stora pengar eftersom det endast skulle kosta kring 4,5 miljarder att låta alla fattigpensionärer i Sverige få en bättre pension, över fattigdomsgränsen. 

Men ingen uppföljning finns av staten kring miljarderna som går till nytillkomna invandrare. Risken finns således att pengarna används fel. När det gäller fattigpensionärer kollas var och en av dem för det är staten som betalar ut pengarna direkt.

Bidragen till invandrare i kommunerna ska täcka socialbidrag och andra samhällsinsatser som svenska för invandrare. Detta kan fuskas med och en del kommuner har inte någon koll på vad allt egentligen kostar. Med tanke på allt fusk med bidrag som har förekommit i kommuner när det gäller hemtjänst och omhändertagande av handikappade är det rimligt att dessa statliga stöd får en statlig uppföljning. 

Kostnaderna har ökat med flera miljarder de senaste åren. År 2013 låg bidraget på ungefär sex miljarder kronor till kommunerna, som tog emot invandrare.

Eftersom bostadssituationen också är katastrofal tycker regeringen att modulhus är lösningen, men detta skulle bli mycket dyrare än dagens hyreslägenheter. En trea skulle kosta kring 20 000 kronor i månaden, något som samhället skulle stå för, därför att de 80 000 flyktingar det gäller inte har medel att betala detta. 

Modulhus blir dyrare än någon hyreslägenhet. Ingen lösning på bostadsproblemet.

7:32
Ovanstående är inte ett aprilskämt tyvärr, men detta är det: ett vindkraftverk är försvunnet i Värmland. I Gävle kliver en moderat politiker fram som konstprojekt. Och i Luleå ska ICA få börja sälja sprit. Samt att Karlskrona ska bli kvinnornas stad och det satsas på ridsport istället för hockey. Förmodligen är även detta att en sjö ska värmas upp och bli badsjö året runt i Borås ett aprilskämt. Och att bankerna ska börja ta betalt för att släppa in kunder, men den idén kan de ju anamma. Tipsa dem inte!
9:11
På närmare håll i Nacka har man hittat guld! Det gör att kommunens planer för framtiden angående Nacka stad läggs ned eftersom dessa fyndigheter är större än vad som någonsin har utvunnits i malmfälten norröver. Hela centrala Nacka riskerar att bli gruva. Det är i gruvan under Atlas Copco som guldet har hittats. Jo det finns en gruva där. Har själv varit nere i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar