torsdag 16 juli 2015

Adam Tensta gillar ordet nigger

UPPDATERAT
Men själv tycker han inte att andra ska få använda ordet neger. Så därför demonstrerade han i morse i TV4 och lämnade soffan fast han kunde ha fått diskutera ordvalet. Han var väl rädd för diskussionen och att inte kunna försvara att han själv tyckte att niggers, bitches och hoes var helt okej att använda i sina låtar för han stod inte för censur. Nedan skärmavbild från Metro år 2007. Personligen tycker jag ordet nigger är hemskt. Neger däremot var helt okej i Sverige länge. Det betyder bara svart. Från franskans nègre. Det hade ingen som helst laddning när jag var yngre. Nigger har däremot alltid varit en nedsättande form av detta ord. Enligt Resumé hyllas han på sociala medier för sitt ställningstagande mot rasism. Totalt historielösa ankdammen hyllar. 
17.7.2015
Nyhetspanelen i Gomorron Sverige i TV konstaterade att Adam Tensta har fel när han påstår att det finns strukturell rasism i Sverige. Vårt land är ett av de mest toleranta i världen och blir bara tolerantare.
8:58
Här kan ni läsa att Författarförbundet tyckte att ordet "neger" måste få vara kvar i böcker, även i nya utgåvor. För mig var ordet "negerboll" också självklart och icke nedsättande bara beskrivande på ett vänligt sätt, fast mina barn uppfostrades i skolan (och av Sunes sommar) till att skämmas över det ordet. I Sverige blir folket ofta utsatt för uppifrån kommande påbud. Och särskilt då barnen. Ordet neger var ett bra ord på 50-talet och framåt för vi tyckte om dessa exotiska folkslag, de var kulturellt olika oss på ett spännande sätt, och jag fick en negerdocka som liten av min farfars syster. 

Tyvärr håller detta på att alldeles försvinna för enligt kommunister ska vi alla vara likadana. Varifrån vi än kommer och har våra rötter. Det är en politisk tro lika med en religiös tro, som finns till vänster och till höger. Människor är faktiskt olika som individer, beroende på varifrån de kommer också i Sverige. Vi borde mer uppskatta individers särdrag och inte dela in oss i kollektiva grupper efter hudfärg, religion och annat. I Sverige är vi så rädda att diskriminera minoriteter att vi låter dem framträda mer och mer i våra medier. I SVT skildrades den fantastiska festen Eid al-fitr i dag (8.44), som att muslimerna hade klarat något enormt som riktiga hjältar, när de hade fastat i 29 dagar, men man glömde berätta att de får äta på nätterna. Men de hade klarat att hålla ondskan borta alla dessa 29 dagar. Detta beröms i namn av den strukturella toleransen. Då ska minoriteter berömmas, som om de vore barn. Programledaren i Gomorron Sverige tyckte att det var härligt och dagens mest inspirerande intervju, denna direktsändning från Rosengård i Malmö.
18.7.2015
Och här gråter upphovet till allt detta hat, som Adam Tensta stod bakom, ut på facebook. Louise Andersson Bodin sade ordet neger och dessutom att detta var ett folkslag. Hon förtjänar att trakasseras av näthatare tycker dessa. Hon förtjänar möjligen inte att hatas så intensivt tycker Joakim Lamotte. Han säger att hon inte är en riktig rasist. Tänka sig! Så vi är inte alla rasister då i Sverige? Oj det har svängt. Kanske var det kravet på att vi alla måste rasifieras, som fick också vänsterfalangen inom medierna att inse att det eventuellt började gå för långt. För det innebar återigen att stämplarna var tillbaka. De som vi känner igen från diktaturer. 
Vare sig de har extrema förtecken till höger eller vänster.  
25.7.2015
Här beskriver Hanne Kjöller hur yttrandefriheten används som den passar. Dubbelmoralen härjar. Särskilt i dessa vänsterkretsar.
1 kommentar:

  1. Jag hoppar inte på upprop vare sig för Louise Andersson Bodin eller någon som vill låna ut pengar på internet eller någon som vill propagera för något politiskt parti.

    SvaraRadera