fredag 10 juli 2015

Tragedin i Bålsta

UPPDATERAT
Den familjetragedi som utspelade sig i går berörde den här mannen och hans dotter. Här är de som bodde tillsammans med honom förutom då hans 9-åriga dotter, som nu är död. Det är ovanligt att någon numera dödar sitt eget barn. Vad som föranledde honom att göra detta och dessutom jaga mammans andra barn runt kvarteret med en kniv är naturligtvis inte klarlagt. Han vårdas på samma sjukhus som den skadade mamman i dag, men på den psykiatriska avdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han har inte kunnat höras ännu och har inte blivit anhållen på grund av detta. 

Han hade sökt vård på sjukhuset, men måste ha dolt hur illa han mådde, för han blev inte inskriven utan skulle få behandling i öppenvården. Om han hade sagt att han tänkte döda mamman och dottern borde han ha fått omedelbar vård. Han har ett företag som går bra. Han är misstänkt för ett mord och tre mordförsök. Tidigare är han inte straffad utom för rattonykterhet 2006. Dottern var hans enda barn.
16:46
Pappan är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök. Han nekar till brott. Han är också misstänkt för misshandel och försök till misshandel vad gäller de andra av mammans barn.
11.7.2015
Mannen är nu häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden och åtal ska väckas senast den 24 juli.
25.1.2016
Mannen dömdes i dag till rättspsykiatrisk vård. Han led av psykisk sjukdom vid tidpunkten för mordet och gör det också nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar