lördag 11 juli 2015

Lilla Minnie blev donator

Lilla Minnie levde inte mer än 23 dagar, men hennes korta liv blev meningsfullt för föräldrarna bestämde att donera hennes organ. Se in i ögonen på detta lilla spädbarn, lugnet som finns där, och hur enkelt livet är när det får följa sin gång. 

Minnie hade förutom ett outvecklat hjärta också problem med muskler, som saknades i hennes strupe.  Minnie skulle vara tvungen gå igenom operationer, men hon skulle antagligen inte överleva ens en enda operation, sade läkarna. Hon låg i respirator och föräldrarna bestämde att den skulle stängas av, så att hon fick dö i stillhet. Så gjordes. Hennes njurar donerades till en vuxen person och hennes mamma sade att lilla Minnie uträttade mer de få dagar hon levde än vad hon själv hade gjort i sitt 28-åriga liv.

Detta handlar inte om dödshjälp utan bara om att låta en liten människa gå över till andra sidan när kroppen inte har utvecklats normalt under fostertiden. Det handlar om respekt för livet och att göra det som behövs och att inte låta ett spädbarn plågas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar