måndag 13 juli 2015

Han kunde lika gärna ha sjungit den svenska nationalsången

UPPDATERAT
Det tyckte Greklands tidigare finansminister Yanis Varoufakis när han pratade med långivarna i EU. För de stirrade bara på honom med tomma ansikten och han som ansträngde sig så att vara logisk och förklara saker och ting på en ekonomisk nivå. Enligt honom så hade de beslutat sig för att krossa honom ändå. Han sade också att långivarna hade förvandlat Grekland till en "skuldkoloni"och han menade att den så kallade trojkan EU, IMF Internationella valutafonden och ECB Europeiska Centralbanken använde "terrorism" mot Grekland. 

Inte undra på att han till slut insåg att det inte var någon idé att han satt kvar som finansminister. Ingen skulle helt enkelt lyssna på honom längre. Han hade gjort bort sig så totalt att ingen ens ville försöka förstå vad han sade. Uppenbarligen hade han heller inte begripit ett dugg av vad den svenska nationalsången handlar om: Du gamla du fria.. för fritt kommer Grekland aldrig att bli. Nu blir de tvingade att tigga och be om allmosor från EU. Eller säga nej till allt och tigga sig fram på annat håll. Men att det är EU:s fel allt som har hänt är som att säga att tiggare är födda till tiggare och aldrig kan bli något annat.

Här har jag tidigare skrivit om Grekland. Och här är en version till av Du gamla du fria. Så att Greklands invånare begriper vad de har missat. Eventuellt.
16.7.2015
Grekland vill släpa sig själv genom den ekonomiska ekluten, tackar ja till stödpaketet. Den ekonomiska verkligheten är som den är. Krass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar