torsdag 16 juli 2015

Anlagd brand i Göteborg

UPPDATERAT
Enligt polisen så har branden på Hisingen startat i en bil och en man har setts gå därifrån. Han är intagen på förhör. Så det är dags att bränna ned företag nu också. Hela Sitty Möbler vid Backaplan brinner. Lokalen som är stor är övertänd. Tretton brandbilar på plats och ett 40-tal personer släcker. Spridningsrisken är stor till andra företag. Sängjätten drabbades också. Polisen betecknar detta som grov mordbrand. Sju företag är drabbade.

Detta skedde i samma område som den stora diskoteksbranden i Göteborg då fyra tonåringar till slut dömdes för att ha startat branden för att de inte fick komma in gratis. Då dog 63 ungdomar och ett par hundra skadades.
11:38
En man i 20-årsåldern är nu anhållen misstänkt för den grova mordbranden. 
17.7.2015
Två män är nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand. Den först anhållne är kriminell sedan tidigare. Han dömdes första gången som 15-åring.
18.7.2015
Det var flera bilar som tändes på efter den första bilen, som släcktes av brandkåren. Ägaren av den första bilen tycker brandkåren kunde ha stannat ett tag. Han ringde igen då när det började brinna på annat håll, men lokalerna hann börja brinna innan brandkåren dök upp igen. 
30.11.2015
En 19-åring från Hisingen döms till sex års fängelse för branden på Backaplan. Skadorna uppgick till en kostnad av 62 miljoner kronor. Den unge mannen har varit en "tickande bomb" ända sedan tidiga tonåren då han kastade sten mot brandkåren. Han blev då omhändertagen och fick delta i ett speciellt program och träffa brandmän. Det hjälpte uppenbarligen inte. Skadeståndsdelen blir reglerad helt och hållet när all skadereglering är avgjord. Den 19-årige mannen är dock redan nu skyldig kring 140 000 till olika försäkringsbolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar