lördag 25 juli 2015

Planet kraschade på hennes tomt

Tänk att bo så nära ett flygfält att ett plan kan komma flygande och krascha på tomten. Det gör Marie Ekman Bäcklund och det blev verklighet i dag att ett plan kraschlandade på hennes tomt. Hon såg när det flög förbi alldeles för lågt och med tjutande motor. Sedan kraschade det. En barnfamilj fanns i planet och barnen stod och grät utanför det när de hade lyckats ta sig ut. Hon alarmerade 112. 

Efter ett tag började planet brinna, så man kan absolut säga att familjen hade änglavakt, menar hon. Hon ser det som ren tur att de inte störtade in i hennes hus. Och det har hänt flera gånger att plan har varit på väg att flyga in i hus eller träd i området. Nu ska en haverikommission ta reda på vad som hände med det här flygplanet.

Varbergs flygklubb har funnits sedan 1937 och är en av de mest aktiva i Sverige. Tidigare har det förekommit svarttaxiverksamhet inom klubben. Det kostar kring 700 kronor att flyga 15 minuter med ett plan från klubben. Det har inte framgått vad detta var för plan. Det fanns fem personer i flygplanet och en kvinna klagade över ryggont, men ingen var allvarligt skadad. De fördes alla till sjukhus. Piloten, två vuxna och två barn.
Här ser man var Marie Ekman Bäcklund bor
och hur nära Varbergs flygklubb har sin flygplats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar