fredag 3 juli 2015

Öppna era hjärtan

UPPDATERAT
Där gick förre statsministern Fredrik Reinfeldt på pumpen. Han levde i en sfär där det inte gick fram att svenska folket inte tyckte att de behövde ha mer vidöppna hjärtan. För i så fall skulle de dö av blodförlust. Det var inte ens ett år sedan han sade detta, men nu säger nya moderatledaren Anna Kinberg Batra att det var feltänkt, att det behövs en ny politik och att uppgörelsen med miljöpartiet var fel. 

Jo av rädsla för sverigedemokraterna har mycket gått fel i svensk politik. För detta parti har inte behandlats demokratiskt. Jag gillar dem inte särskilt heller för det är ett utpräglat manligt parti och förutom alla galningar och dårar, som befolkar internet, har jag förföljts längst av sverigedemokrater. Men numera har de skaffat sig andra kanaler, egna hemsidor, så jag slipper dem. Det är dock på tiden att sverigedemokraterna inte behandlas som paria när omkring 20 procent säger sig vara beredda att rösta på dem och Jimmie Åkesson menar att de kommer att bli det största partiet.

Så blir det säkert om resten av politikersverige fortsätter sin mobbning mot dem. Det är bara att göra som moderaterna nu långsamt gör: ändra politiken. Det går inte ha ett Sverige uppdelat mellan de som jobbar och de som lever på bidrag i stort sett hela livet. Då ramlar vårt system ihop och vi kommer inte ha råd med sjukvård och andra grundsystem. Utebliven skatt förstör ett välfärdssystem. I Skåne är man helt införstådd med att det har gått för långt och tycker att moderaterna ska samarbeta med sverigedemokraterna. Men Skåne är mer utsatt än andra delar av landet. Där förekommer mer gangstervåld än det gör på åratal i Norrbotten

Sex av tio moderatväljare vill ha ett nytt val snart. De dömer ut den överenskommelse som fattades med den nuvarande minoritetsregeringen i vintras: att inte störa politiken, lägga ned rösterna och inte begära misstroendevotum. Kinberg Batra rycker på axlarna åt de inom partiet som protesterar mot denna överenskommelse. I höst är det nog läge ändå att se över vad som behöver göras. Väljarna lär inte vilja vänta till 2018 innan de får säga sitt. Får de det så är det troligt att Jimmie Åkesson får rätt: sd blir största parti.

I Danmark gick det bara en vecka innan den nya regeringen nu vill ändra villkoren för invandrare. De ska få lika mycket som studenter har att leva av i Danmark. Det betyder att de får leva på existensminimum. Asylsökande i Danmark var nästan 15 000 år 2014, en fördubbling jämfört med år 2013. Till Sverige kom drygt 81 000 asylsökande förra året. 
19:10
Kinberg Batra bryter med löftet från Reinfeldt att inte sänka skatten under detta eller nästa år. Hon vill ta 10 miljarder från främst biståndspolitiken och ge till lågavlönade och andra. Hon vill därmed lösa "det nya utanförskapet". Men i kronor får högavlönade naturligtvis mer i skattesänkning än de som tjänar mellan 13 000 och 19 000 kronor. Detta är ett nytt skattepaket med sänkningar och fortsatt moderatpolitik, men vinklingen är på de lågavlönade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar