fredag 3 juli 2015

Aftonbladet har signalement på våldtäktsman

UPPDATERAT
Enligt Aftonbladet var det en man i 45-60-årsåldern, som förgrep sig på en kvinna i Lund i går. Han är lång och kraftigt byggd, lönnfet. Har slitet utseende, kraftig solbränna. Luktar illa samt luktar sprit. Råttfärgat hår och råttfärgat getskägg. Högt hårfäste vilket betyder halvvägs flintis. Det säger polisen.

Det låter som en uteliggare eller någon från ett annat EU-land. Men det kan naturligtvis inte Aftonbladet skriva. Kraftig solbränna? Jo det går bra. Inte mörk hudfärg. Det är tabu. Vilka är det nu som har getskägg? Dessutom råttfärgat? Inte någon från Mellanöstern väl? Väldigt nedsättande beskrivningar av en man. Men det är tillåtet. Det är ingen folkgrupp. Getter är inte heller så populära. Bockarna luktar illa! Det är sant.

Det går bra att rasa mot en lapp i Aftonbladet, som betecknade brottslingar som blattar. Lappen hade satts upp utanför butiken i fråga. Kan missuppfattas. Lapp är ett nedsättande ord för same. Svenskan är ordfattigt. Men ordet blattar är nästan rumsrent, helt okej att invandrare kallar sig själva detta. Motsatsen till blatte är svenne, men var det en svenne som bråkade i affären med de båda? Beteckningen blattar är polisanmäld för hets mot folkgrupp
18:52
Här får Maria Johansson 30 000 kronor för att en busschaufför kallade henne "hora" och "fitta". Skånetrafiken gick med på betalningen sedan DO gjort en anmälan och hade lämnat in en stämning. Hon fick den här behandlingen för att hon var kvinna. En man hade inte behandlats på samma sätt, menar DO. Chauffören tyckte hon skulle kliva av på motorvägen när hon klagade på att han knappade på mobilen medan han körde.
Sliten illaluktande svenne?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar