torsdag 23 juli 2015

Ingen riktig muslim tar avstånd från våld

UPPDATERAT
Det påstod två män i moskén i Eskilstuna i slutet på juni. De båda männen försvarade IS inför imamen och tyckte det var rätt att bränna folk levande. De företrädde helt enkelt IS i Sverige. Det är imamen Abd al Haqq Kielan, som har reagerat och tycker att politikerna bara pratar och inte gör något. Kan bero av att denna imam föddes som Leif Karlsson i Eskilstuna år 1941. Det har tydligen gått för långt i Eskilstuna tycker också han. 

I vintras så blev Sverige världskänt för att vi svenskar bränner ned moskéer, bland annat en brand då i en Eskilstunamoské. Det visade sig så småningom att det inte alls var någon som hade bränt ned moskén utan förmodligen barn som tänt på en klädhög på golvet. Men journalisten och författaren Henrik Arnstad, som försöker få in allt under fascism,  visste att det var ultranationalistisk terror som låg bakom.

Ungdomarna hittar nu information på nätet och radikaliseras där menar imamen Kielan, men det som behövs är att diskutera i moskén, att komma med argument emot dem. Tänk om vi hade en kristen sammanslutning i Sverige som ville leva efter gamla testamentet och ha blodsoffer inför Gud, dessutom hata fienderna och slå ihjäl de som inte var kristna. Tyvärr har islam aldrig riktigt förändrats sedan Muhammed fick sina uppenbarelser, utan det är fortfarande en mans åsikter som gäller inom religionen, både det våldsamma och det som mer liknar en modern religion. I kristendomen finns nya testamentet, som är något helt annat än det gamla. 

Världens förmodligen äldsta nedskrivna koranversion hittades nu i England i Birmingham. Det är inte bara intressant för forskare utan också för troende muslimer naturligtvis. Förhoppningsvis innehåller dessa äldsta sidor ur koranen inte något om våld mot kristna och andra otrogna. Men att Sverige ligger långt efter i sin snällhet gentemot terrorister med ideologiska övertygelser om våld står helt klart. Att Dagens Nyheter nu tar upp detta och skriver mot terrorresorna har sin betydelse eftersom det är en ledande morgontidning i landet.

Dessutom greps i dag på förmiddagen i Göteborg två män misstänkta för terrorbrott, drygt 30 år gamla. De är på sannolika skäl misstänkta för mord i Syrien. Äntligen börjar det hända något! En tredje person är misstänkt i sin frånvaro. Morden utfördes år 2013 och de har varit efterlysta och anhållna i sin frånvaro. Här är åklagarmyndighetens pressmeddelande om detta.
17:34
De båda gripna misstänkta för terrorbrott har invandrat till Sverige som barn från Etiopien respektive Irak. Den äldre, som är 32 år,  kom hit från Irak 1991. Och den yngre från Etiopien, 30 år gammal, kom hit 1987. De har uppenbarligen radikaliserats i Sverige. Det är ingen terrorimport utan ett misslyckande för den svenska skolan, kommunen och staten, som inte har kunnat bibringa dem demokratiska uppfatttningar, utan de hyllar istället en islamsk stat.
24.7.2015
De båda männen häktades i eftermiddag i Göteborgs tingsrätt, även den tredje mannen häktades i sin frånvaro. Den sistnämnde har utvandrat från Sverige. Han är 26 år och blir nu internationellt efterlyst.
26.7.2015
Här skriver Nalin Pekgul om hur hennes religion har blivit kidnappad av extremister och hur sd och dessa förstärker varandra. Hat behöver inte förstärkas. Det finns där ändå. Men hon citerar Rumi och verkar inte förstå att han pratar om andlighet bortom religionen. Religion är för människor som tycker de måste styras och styra andra. Bortom detta finns en andlighet, som varje människa kan utöva på egen hand, utan prästerskap eller imamer. Och man behöver inte vänja svenskar vid att fira muslimska fester heller, som hon tydligen försöker göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar