tisdag 28 juli 2015

Niklas Lindgren blir aldrig fri

UPPDATERAT
Trenden har vänt i pressen. Brottslingar behandlas inte längre som att det är synd om dem och ges stora artiklar i tidningarna. Så var det länge. Nu basuneras ut att Niklas Lindgren har lämnat fängelset i dag. Han är fri att återvända till Umeå och han är inte frisk. Återfallsrisken anses stor. Så det gäller för kvinnorna i Umeå att akta sig. Inte vara ute på nätterna för ett odjur kan gå löst i stan nu igen. Denne tvåbarnspappa har härjat i trakten sedan 1998 och eftersom han inte begriper vad som pågår i hans inre är han fortfarande farlig för kvinnor. Ett snabbtest visar att han har karmatal sju precis som Anna Lindhs mördare. Det är något svårt med dessa människor. 

Och det är lättare att beteckna en sådan som Niklas Lindgren som ett odjur i människohamn eftersom han ser ut och annars beter sig som en infödd svensk, som på ytan verkar vara en riktig människa. Med en perfekt barndom, som han har beskrivit den. Lättare än att betrakta andra våldtäktsmän på samma sätt. Han är utsedd till att vara galningen, som inte kunde hejda sig. Med stort kontrollbehov och ett monster dolt någonstans inom sig. För att han ska kunna stödjas är det nödvändigt att begränsa honom geografiskt, anser kriminalvården, och se till att han genomgår olika åtgärder för att reducera risken för honom att återfalla i brott. Det kan inte heller uteslutas att det finns en hotbild eller ett stort agg mot Niklas Lindgren i det geografiska område, där han varit brottsligt aktiv. Detta enligt kriminalvården. Han kommer aldrig att bli fri om han inte ändrar utseende och namn. Och lämnar Umeå. En barndomsvän till honom menar att han inte har begripit hur hatad han är. Inte heller tror han att Niklas Lindgren har insett vad han har gjort.

Niklas Lindgrens barn är 17 och 14 år gamla i dag och hans sambo har sedan länge lämnat honom, men Niklas Lindgren vill bygga upp ett nytt liv i den gamla hemstaden. Så har han uttalat sig. Hans förra sambo och barn har lämnat Umeå. De har skyddad identitet. Han har 400 000 i skuld till Brottsoffermyndigheten, men kunde inte betala detta då han sålde sitt hus till sin pappa innan rättegången. Nu har han sökt en yrkesutbildning. Får han jobb någon gång så blir han skyldig att betala. Hitintills har han fått betala hundra kronor i månaden på skulden. Han har besökt Utbildning Nord i Övertorneå och det är väl ett lämpligt ställe att studera vid. Långt bort från brottsplatsen. Dessutom anpassat till både Norge, Finland och Sverige. Men risken är naturligtvis att han återfaller i brott var han än bor eller lever. Han ska fortsätta med behandling, som är till för både grova sexförbrytare och när det gäller alkohol. 

Här är Niklas Lindgrens facebook-sida. Han har fem vänner och ett komplicerat kärleksliv, bor i Kumla. Stämmer inte längre. 

Här är en direktsänd manifestation i Umeå på torget med anledning av frigivningen av Niklas Lindgren. Han dock varit i kontakt med frivården i Luleå. 
29.7.2015
Det verkar vara Övertorneå som får den äran att ha Niklas Lindgren som boende. Orten har omkring 2 000 invånare och omkring hälften brukar vara kvinnor. Se upp alla! Ni får en grov sexförbrytare i byn. Hans övervakare bor i Övertorneå och som jag skrev ovan så har han tittat på en utbildning på orten. I Övertorneå finns en polisstation, som är bemannad en dag i veckan, men annars är det civiliserat här på gränsen till Finland. Det finns både systembolag och hälsocentral. Gott om bostäder.
22.8.2015
Jo han blev misshandlad i dag med en golfklubba tydligen. Där han bor. Kan inte tycka annat än att det är rätt och lagom. Det tycker den lilla flickan i mig som blev överfallen två gånger på väg från skolan, en gång av en pedofil och en gång av ett killgäng. Jag grät och slog mig fri båda gångerna, men vågade inte berätta det hemma för mamma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar