söndag 26 juli 2015

Kan IS driva flyktinganläggning?

UPPDATERAT
Ja den delikata frågan har kommit upp sedan Granhedsgården AB vill göra detta. Denna kursgård köptes förra året av islamska studieförbundet Ibn Rushd, men har sedan gått över till att bli halvägt av Islamska förbundet i Sverige. Den andra halvan är lagd i ett aktiebolag samägt av Islamska förbundet. Denna kombination ger ingen insyn. De har kontakter sedan gammalt med Muslimska Brödraskapet. Som styrelseordförande i Granhedsgården AB sitter också Helena Hummasten, tidigare känd under namnet Helena Benaouda med svärsonen och terroristen Munir Awad i släkten. 

Granhedsgården försöker nu bli flyktingförläggning. Men ännu är detta inte genomfört. Varningsklockorna ringer och jag får återigen påminna om att kontakterna med Muslimska Brödraskapet är täta. VD för Granhedsgården är Omar Mustafa. Han är också ordförande för Islamska förbundet plus att han är förbundsrektor för Ibn Rushd. Här skrev jag om Omar Mustafa när han blev invald i socialdemokraternas partistyrelse 2013. Här kan ni läsa mer. Han blev tvungen att lämna till slut. Det kan ni läsa om här. 

Aktiebolaget har byggts upp med skattemedel genom att det var ett studieförbund, som skulle stå för folkbildning. Men nu håller allt detta på att förvandlas till en blandning av religion, asylmottagande och vinstdrivande affärsverksamhet utan insyn. Utvecklingschef för Granhedsgården är Mustafa Tumturk. Han förhandlar nu med Migrationsverket och hans svåger jobbar åt Stefan Löfven. Denne svåger - gift med hans syster - är nämligen Mehmet Kaplan, nuvarande bostadsminister. 

Mehmet Kaplan ifrågasattes förra hösten när han fick ingå i regeringen, var han "bara" troende eller var han islamist? Helt klart är att nätverket är tätt och litet inom dessa kretsar och att de nu försöker få mer inflytande genom att ta hand om nyanlända, indoktrinera dem avskilt bakom stängda dörrar och dessutom tjäna pengar på dem, som de ska få av staten.

Problemet med Mehmet Kaplans (mp) diskussion då, när han ifrågasattes förra hösten, var att hans tankegångar var starkt religiöst genomsyrade. En politiker och en minister i Sveriges riksdag borde i första hand stå för ett intellekt och en tankeverksamhet, som förmår särskilja politik och religion, men det gjorde inte Mehmet Kaplan då och dessutom verkade han omedveten om denna sammanblandning, som är legio i IS.


Här propagerar en studiekonsulent i Ibn Rushd för omskärelse åt alla män genom lagändring i Sverige och avskurna halsar (halalslakt) på djuren i slakterier.
27.7.2015
Här skriver Linda Nordlund på twitter att hennes väninna blev utsatt för värvningsförsök till IS. Detta när hon åkte taxi hem i Stockholm. Linda Nordlund är ordförande i Liberala ungdomsförbundet. Jag som tyckte att jag tog i när jag gjorde rubriken ovan, men det är inte långt borta kanske.


Så här vackert ligger Granhedsgården i Sörmland med röda stugor vid en insjö
kan användas för smygislamisering av Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar