onsdag 10 februari 2016

Mordförsök på asylboende

UPPDATERAT
En 32-årig man knivskars av en 16-åring på ett asylboende i Västervik i går kväll. Mannen är allvarligt skadad och inlagd på intensiven på Västerviks sjukhus. Han är knivskuren i magen och i nacken. 

Mordförsöket skedde på boendet där de båda asylsökandena bor. Den skadade mannen skjutsades till sjukhuset av en vän. Den misstänkte har sin familj på förläggningen precis som den knivskurne mannen. Den misstänkte tonåringen kommer inte att förhöras under natten utan ärendet kommer att överlämnas till jouråklagare som får ordna en försvarare till morgonen.
8:28
Så är det väldigt sorgligt att ensamkommande flyktingbarn, som inte kan simma skickas iväg ensamma till badhus. I Västerås har det varit flera tillbud. Den senaste var när ett barn fick dras upp från botten på bassängen. Dessa stackars barn, som har klarat sig över Medelhavet och hela vägen till Sverige ska inte behöva drunka här. 

I Årjäng förbjöd kommunen asylsökande tillfälligt från att besöka badhuset sedan de hade hittat en vuxen man på botten av bassängen. Både barn och vuxna har varit på väg att drunkna där.
12:42
Det var här på campingen och asylboendet Lysingsbadet som det senaste knivdådet inträffade i går kväll. Där bor 250 asylsökande över vintern i små röda stugor, en idyll, som dock avbryts då och då av bråk. Knivar har varit inblandade förut. Lysingsbadet har fungerat som asylboende i några år. Omdömena om campingen på internet är inte nådiga: fylla och inga regler som följs. Inget för barnfamiljer. Det enda positiva är läget. 
15:08
Christoffer Nielsen som är nyhetschef på Västervikstidningen tyckte att jag genast skulle ta bort skärmavbilden jag hade här i inlägget. Det var en del av en bild som ni kan se här. Jag antar att det beror av upphovsrättsliga skäl, som han inte ville att det skulle finnas denna skärmavbild på min sida. Skärmdumpar kan man dock publicera fritt. Jag tog bort bilden för säkerhets skull. Nedan kan ni ändå se hur stugorna på campingen kan se ut.
11.2.2016
Två knivdåd i dag: ett på en skola i Sollentuna Stockholm ett annat på söder Hornstull i Stockholm. Knivar finns överallt och galningarna också. 
12.2.2016
Ett nytt mordförsök på asylboende i Västervik. Detta hände i Totebo enligt polisen. En 18-åring ska ha hotat en man och en kvinna med kniv, men ingen skadades.
12.5.2016
Den då 16-årige ynglingen som nu är 17 år får tre månaders sluten ungdomsvård för grov misshandel av den 32-årige mannen. Hedern i den familj han tillhör med tolv barn är upprättad. Det var mamman i familjen och två syskon som gick runt och letade efter 32-åringen tillsammans med den då 16-årige, som skulle knivskära för att upprätta hedern i familjen. Trevlig syn på saker och ting. Så nu vet den 17-årige att han nästan inte får något straff alls för att upprätta sin heder.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar