tisdag 23 februari 2016

Staten ska ta hand om oss

UPPDATERAT
Vi befinner oss i ett land där staten sedan länge är osynlig för oss därför att vi är så vana vid att bli omhändertagna. Jag bor i en kommun där det är bostadsbrist precis som i sammanlagt 250 kommuner i Sverige, vilket SVT hade tagit fram som nyhet i går. Det är en fördubbling av bostadsbristen på fem år, vilket säkerligen inte beror av att vi har fött så många barn, utan istället av den import av människor som har pågått ohämmat ända till förra året. 

Det behövs 700 000 lägenheter och vi befinner oss därför i samma situation, som var när jag växte upp. Det fanns ingenstans att bo precis som det hade varit för mina föräldrar, som fick hyra i andra hand innan de till slut fick en nybyggd lägenhet när deras andra barn var på väg. Staten fixade detta då. Detta var på 40-talet och sedan upprepades det när deras barn blev vuxna och nu upprepas det igen. Detta beroende av fler människor anses alltid vara bra för då snurrar hjulen och då höjs BNP i landet. Statsminister Stefan Löfven har stolt deklarerat att vi har mer än tre procent i BNP-tillväxt. Därför var mantrat så länge bland i stort sett alla politiker att vi kunde ta emot hela världen. Ingen brydde sig om vad de skulle leva av eller hur de skulle integreras.

Centerledaren Annie Lööf förespråkade bara för några år sedan 40 miljoner invånare i Sverige. Och moderatledaren Fredrik Reinfeldt såg hur mycket plats det fanns i Sverige när han flög över landet. Det var ju tomt. För det såg han: "Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt", sade han för bara drygt ett år sedan. 

Det är inte ståplats som behövs för människor och detta har till sist insetts även bland riksdagsledamöter. Men hur ska detta då lösas? Ska staten nu återigen ta krafttag och ta hand om alla. Duger vår modell fortfarande för att fixa allt? Är det möjligt att lyfta den invandrade befolkningen till samma nivå där vi själva befinner oss? Stefan Löfven uttalade att vi befann oss i stark tillväxt förra året i sitt första maj-tal och vi hade de asylsökande att tacka för detta. För utan dem skulle vi inte ha haft någon produktionsökning. Han begrep inte vad han själv sade, vilket jag skrev om då. Han kunde inte se att allt betalades av skattepengar och att det fanns en ekonomisk gräns. Men nu har hela asylbubblan spruckit och politikerna står där med sina tvättade halsar och vet inte vilken fot de stå på.

Om SVT får bestämma ska staten fixa allt åt oss också denna gång. Bostadsbristen ska avhjälpas med hjälp av lagar, som får människor att flytta från sina stora bostäder, för det finns ingen brist egentligen, utan det är de äldre som är etablerade som bor för stort. Så lyder SVT:s mantra i den stora undersökning om bostadssituationen i landet, som vår statliga television genomför. Människor som jag som har lyckats att bygga sina boenden själva ska lämna dessa, för att istället låta ungdomar och nya svenskar ta över dem. Det är kommunistiska tankar som fortfarande genomsyrar vår statliga television. Ett stort propagandastycke som politikerna ska svälja. 
7:41
Och på de lokala stockholmsnyheterna i SVT så säger nyhetsuppläsaren upprört: "För vissa kan läget vara så allvarligt att de överväger att köpa ett svart kontrakt". Herregud! Var har journalisterna befunnit sig. Svartkontrakt på hyresrätter har varit legio under decennier. Kära nån! Och så är det nu också när det tar minst ett decennium att få en vettig lägenhet genom att köa. Det är tydligen dags att gräva upp allt nu för att se till att alla får plats och att allt går rätt och riktigt till. Med hjälp av staten och de stackars nykomlingarna på bostadsmarknaden.
Överst ser ni ungdomarna som inte kan få bostäder
och nedan analytiker från Boverket
som menar att det inte finns någon bostadsbrist.
Istället ska äldre lämna plats genom
att flytta och sälja sina stora bostäder menar SVT.
Lagändringar behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar