fredag 5 februari 2016

Människor vill inte ha flyktingar

UPPDATERAT
Både i Askim i Göteborg och i Haninge utanför Stockholm har människor samlats på informationsmöten de senaste dagarna för att de har varit upprörda över planer på flyktingboenden. I Askim är det omsorgen om naturen det handlar om. Och i Haninge är det omsorgen om unga flickor. Ingen hade något positivt att säga om invandringen i Askim, utan det är ett kompakt motstånd mot det abrupta förslaget att bygga flera flyktingboenden för ensamkommande och barnfamiljer. Kommunen kommer att titta på alternativa platser till nya boenden för flyktingar.

Ännu så länge är det bara planer i Göteborg, men i Haninge utanför Stockholm är det beslutat att en byggnad ska uppföras intill Vendelsömalmsskolan för 32 ensamkommande flyktingar och där fick inte alla protesterande plats, som ville delta i kommunens informationsmöte. Det blir ett nytt möte nästa vecka den 9 februari så alla ska kunna informeras. Misstankar om att mötet kapats av högerextrema krafter uppkom eftersom ett par "hatsajter" har lagt upp filmklipp från mötet. Enligt DN var det dock inte säkert att det var andra än oroliga föräldrar till barnen i skolan och fastighetsägarna närmast skolan som oroades av denna tilltänkta byggnad.

Här kan ni se ett klipp upplagt av Roger Sahlström på youtube från skolan i Haninge. 
8.2.2016
Det lönade sig med protesterna från de boende runt Vendelsömalmsskolan. Kommunen har ändrat sig och tänker inte låta 32 ensamkommande flyktingar bo vid skolan. Kommunen söker någon annan plats. 

                                            *************************************

För övrigt får vi gratulera den somaliske självmordsbombaren som lyckades ta sig ombord på ett plan i rullstol och utlöste den bomb han hade på sig under flygningen i Somalia. Han orsakade ett stort hål i planet och sögs ut genom detta hål. Han hittades senare död på marken med spår av trotyl på kroppen. Bara han dog och planet landade trots hålet. Skyddsänglarna hade mycket jobb den dagen! Krångligt sätt att ta livet av sig bara. Här kan ni se filmen inifrån flygplanet när det var i luften. 
8.2.2016
Självmordsbombaren hade gömt bomben i en laptop och han tänkte ta ett Turkish Airline-flyg, men detta ställdes in i sista stund. Planet han sedan tog hade inte nått tillräcklig höjd för att bränsletanken också skulle explodera tillsammans med bomben, vilket tanken skulle ha gjort högre upp i atmosfären. Som sagt skyddsänglarna hade ett mycket hårt jobb den dagen!
Här är hålet i flygplanet filmat inifrån.
Två skadades, men bara självmordsbombaren
dog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar