tisdag 16 februari 2016

Psykotisk man mördade 60-åring

UPPDATERAT
Det var en 34-årig psykotisk man, som dödade en 60-årig man i Filipstad förra torsdagen. Den knivskurne mannen hittades död vid sin rullator med ett 20-tal skador. De anhöriga har i flera år försökt att hjälpa 34-åringen. Han skulle ha träffat läkare i morgon och då skulle en anhörig ha försökt få tvångsvård för honom. Men innan dess hann han mörda en oskyldig. Den mördade var en trevlig, vanlig man, som råkade komma i vägen för den psykotiske mannen, som hörde röster och såg syner. Den anhållne har försökt att ta sitt eget liv två gånger. Han har erkänt dråp.

Den misstänkte fick hjälp förra året i februari och skickades då iväg till ett behandlingshem i Skåne. Han kom ut i augusti och började dricka direkt. Han har fått lagligt knark under året. Enligt den misstänkte mördaren råkade han i bråk med 60-åringen och det var nödvärn som gjorde att han knivhögg honom säger han. De anhöriga är arga över att han inte har kunnat få hjälp utan att det måste gå så här långt. De har sagt till socialen att något skulle komma att hända. De talade med honom bara timmar innan han attackerade 60-åringen. De anhöriga tänker anmäla Filipstads kommun.

Kommunen säger att tvångsvård kan bara erbjudas i sex månader sedan bestämmer den vuxne själv. Och det går inte att göra något mot den vuxnes vilja så länge dennne inte skadar någon annan. De anhöriga har alltid rätt att anmäla vården till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.
20.2.2016
Här berättar de anhöriga om sorgen efter den mördade John Melin, som var en fantastisk sagoberättare, händig och familjekär. Han var omtyckt och snäll och hade många vänner. Han skulle ha fyllt 61 år i morgon.
Det var förra torsdagen på kvällen som 60-åringen
 hittades död vid sin rullator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar