tisdag 9 februari 2016

Dra in försörjningsstödet för icke medborgare

UPPDATERAT
Det föreslår nu moderaterna att detta skall bli verklighet för asylsökande, som är vuxna och som har fått avslag på sin asylansökan. De vill helt enkelt att de ska lämna landet och inte ha möjlighet att gå under jorden och hålla sig kvar i Sverige. Detta som har förekommit sedan årtionden tillbaka i Sverige då de som fick avslag har kunnat hålla sig kvar genom underjordiska nätverk, som hjälpte dem i människokärlekens namn. Till slut har det blivit så att dessa icke svenskar har kunnat ta del av det försörjningsstöd, som har inrättats i kommuner av medborgare för medborgare. 

Vår kristna kultur gör att vi tycker att vi ska ta hand om hela världen och vi gjorde också så ända till förra året då de statliga ekonomiska ramarna satte stopp för detta. Världen krigar helt enkelt för mycket och det finns för många flyktingar att ta hand om. Det är inte som efter andra världskriget då Europa behövde byggas upp och Sverige också tog emot många, därav den bostadsbrist som uppstod även för mina föräldrar, som behövde två barn för att bli tilldelade en lägenhet till sist.

Förvaltningsrätten i Umeå har givit en kvinna som håller sig gömd rätt till försörjningsstöd flera gånger, medan samma domstol i Göteborg har gett avslag i ett liknande fall. Detta förslag från moderaterna ska inte gälla barnfamiljer som håller sig gömda utan bara ensamstående vuxna. Den akuta nödhjälpen som handlar om kostnader för mat ska inte försvinna.

Att Sverige är så välorganiserat är vår lycka och vår förbannelse eftersom alla genomarbetade system går att utnyttja. I sydeuropeiska länder finns inte vårt välfärdssystem på samma sätt, utan där är bidrag mer kopplat till om man har arbetat och betalat skatt eller inte. I Italien till exempel så är hälften av de inhemska ungdomarna beroende av föräldrarna, för det finns inte studiebidrag eller lån och inte heller socialbidrag om man är arbetslös ungdom. För att få a-kassa måste de ha varit anställda i minst två år.
12.2.2016
Här drämmer Alice Teodorescu till med att förmåner för papperslösa ska lopas, förutom då akutvård. I år måste upp till 80 000 ges avslag på sin asylansökan och de kan gå under jorden om moderaternas förslag går igenom. Ledarskribenten i Göteborgs-Posten tycker inte att kommunerna ska få vela fram och tillbaka utan att det ska ges klara besked från partierna i riksdagen: svenska lagar ska följas och Sverige behöver skydda de med asylskäl och inte de som kan hålla sig undangömda längst med hjälp av underjordiska organisationer. Det är inte rätt heller mot de som gömmer och som tvingas leva i ständig rädsla för att bli påkomna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar