lördag 13 februari 2016

Mord på asylboende

UPPDATERAT
Det sjätte mordet (eller dråpet) i februari inträffade nu på ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn. Jag satt och räknade efter och tänkte att det kommer att inträffa minst ett mord till innan helgen är slut, så säger statistiken att det sker ungefär tre mord per vecka i Sverige, vilket ger mer än 150 mord per år, mer än statistiken har sagt fram till 2015. Då skedde ett trendbrott. Fyra personer lär nu ha slagits med kniv på asylboendet i Ljusne, en dog. Detta kom till polisens kännedom nu i kväll vid 18.18. Mer information kommer. 

Här är de andra fem morden i februari:
1. Misstänkt mord kvinna, Madelene, 29 år, Upplands Väsby. 
2. Brinnande bil i Bara i Svedala med en kropp inuti. 
3. Mord Landskrona, skottlossning, man 25-30 år, man greps i Mölndal, men är släppt. 
4. Filipstad, mord äldre man med rullator, man anhållen i 30-årsåldern. 
5. Misstänkt mord Alvesta på 19-åring, två gripna 15 plus 19 år gamla. 

21:08
Här nedan står reportern utanför asylboendet från Hela Hälsingland och rapporterar nyss om att polisen befinner sig inne i trapphuset i huset bakom. Polisen har spärrat av ett stort område. Det finns ingen förklaring till varför bråket uppstod, tolkar behövs för att kunna prata med vittnen. En person är gripen för mord. Alla inblandade är asylsökande. Nationella insatsstyrkan från polisen är där och lägenheter ska undersökas.
14.2.2016
Ytterligare tre personer har förts iväg av polisen, en av dem i handbojor. Det bor omkring 450 asylsökande i närområdet. Ljusne har kring 2 000 invånare. Söderhamn kring 12 000. 
8:02
Det blev slagsmål mellan olika grupper och en grupp män, förmodligen i tonåren, flydde ut i natten. Omkring 20-30 personer kan inte längre bo i sina lägenheter utan bor nu hos vänner. Detta berättar Lars Ulander chef på Migrationsverkets mottagningsenhet i Gävleborgs län. Han säger att det finns tillfälliga boenden i Söderhamn för de som inte kan bo "hemma".
15:08
Alla ungdomar i bråket är från Afghanistan och det var ett gäng som kom från Söderhamn, som var inblandat. Den mördade mannen bodde i Söderhamn. Han var i 20-årsåldern precis som den som är anhållen för hans död. 
15:22
Vår käre statsminister Stefan Löfven är i Indien (fast han trodde i något tal att han var i Kina). Han förfasar sig i god ordning över det planerade anfallet på en flyktingförläggning där fjorton personer anhölls. Vi som följer nyheterna vet att det var högerextrema killar från Polen som hade tagit sig dit för att provocera och bråka. Men det nämner förstås ingen. Och inte heller har vår älskade statsminister begripit att på den "anläggning" där en man nu mördades bor människor i egna lägenheter. Så han rabblar på om säkerheten och att det är för trångbott och annat. Han kanske inte kan söka på internet så att han kan informera sig. Och har värdelösa rådgivare.
2.1.2017
Mannen döms för grov misshandel och vållande till annans död i hovrätten, så detta räknas inte in bland morden/dråpen från förra året. Det gäller Ljusne i Hälsingland. Det känns lite märkligt att detta dödliga våld inte räknas i statistiken. Mannen ska utvisas efter avtjänat straff som blir kortare än vid dråp eller mord - 3 år och nio månader. Är detta tanken från rättsväsendet att vi ska bli av med denne man så fort som möjligt, som slogs med en annan klan från Afghanistan? Vem vet. 

2 kommentarer:

 1. Men va fan...
  Men du är duktig som håller oss uppdaterade, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch vad mycket hemskt det händer. Hinner knappt med.

   Radera