onsdag 8 november 2017

P4 och Lotta Bromé i blåsväder

UPPDATERAT
Anklagelserna blåser omkring som snö i yrväder sedan artiklarna blir fler och fler angående den folkkära programledaren på Sveriges Radio som är anklagad för sexuella trakasserier. Det hetaste namnet är Lotta Bromé på P4 och det ser onekligen konstigt ut på deras facebook-sida där människor frågar vart hon har tagit vägen och ingen får något svar. 

Jag vet inte vem det är, men onekligen stämmer en del på Lotta Bromé. Allt vi vet är att det för ovanligheternas skull är en kvinna. Sveriges radio har inlett en egen intern undersökning. Det är bekräftat. Hon är inte i tjänst för hon sjukskrev sig i samband med detta. Denna interna undersökning kom till för tre veckor sedan. Långsamt mal kvarnarna i vårt eget statliga radiosystem.

Enligt Expressen är det flera som har berättat om henne och detta har skett under lång tid. Också på 90-talet. Nu skriver till och med Sveriges Television om detta. Men inte heller de får svar på sina frågor. 
16:29
Nu har P4 Extra svarat att Lotta Bromé är sjukskriven och dessutom hänvisar de till kommentarsreglerna eftersom de har tagit bort kommentarer som var spekulativa. Bland annat försvann min kommentar om detta. Hmm. Vilken tur att de inte kan ta bort min blogg! Eller mitt konto från facebook, men jag har sett genom min mediacreeper att någon från Sveriges Television har varit inne och kollat, när jag blev attackerad av en mobb i våras efter terrorattentatet i Stockholm, och Metro hörde av sig med frågor. För då ville människor få bort mig från facebook och ta bort min blogg. Men ännu har vi yttrandefrihet här i landet. Tack och lov! Jag skrev en ny kommentar på P4 Extras hemsida att jag hoppas Lotta Bromé kryar på sig. Det gör jag verkligen.
17:27
Om ni inte har förstått det ännu så är det så här det ser ut när vårt nuvarande samhälle ramlar ihop. Det går inte längre att uppföra sig hur som helst och tro att man befinner sig i en skyddande bubbla. Så typiskt att vi i vår kommun Värmdö litar mer på busstrafiken än på politikerna. Det har SCB konstaterat. Jodå bussarna går helt okej och chaufförerna är trevliga. Medan politikerna kör över folket i besluten. Riktiga skitstövlar! Vi får väl hoppas att Lotta Bromé träder fram och dementerar eller säger att det är hon det är fråga om. Så att hela Sveriges Radio och särskilt P4 slipper dras med skurkstämpel!
9.11.2017
Jag trodde att min senaste kommentar var borttagen för det börjar bli så krångligt att hitta i röran och mängden. Men jag hittade den igen:
15:35
Profilen ska inte längre köra programmet. Det måste vara en lättnad för redaktionen. Beslutet togs i dag av Cilla Benkö VD på Sveriges Radio och hon berättar att hon fick utredningen i går kväll och att i dag har beslutet tagits att denna kvinna inte längre är programledare för programmet. Hon får dock inte sparken från radion. 

15:52
Inte heller kommer profilen att bli polisanmäld för enligt Cilla Benkö har de som arbetsgivare i dagsläget inte någon anledning att polisanmäla. Alla som har varit utsatta för henne uppmanas att lämna sina berättelser till ledningen för det är bara då de kan agera.
12.11.2017
Det senaste kravet är att personalen borde kräva att P4-ledningen avgår. För detta är så illa skött, men det kommer naturligtvis inte att ske. Vad blir i så fall kvar av radion och denna kanal? VD Cilla Benkö har gått in istället och hon kommer inte heller att avgå. Lotta Bromé kan inte sparkas för vad återstår då av hennes liv? Hon är 52 år och prisbelönad många gånger. Hon har sju år i rad fått utmärkelsen Årets mest populära programledare. Det blir ett vakuum runt en sådan människa. För hon blir oåtkomlig. Redaktionen säger nu att hon antagligen kommer att vara sjukskriven några veckor till. Ledningen för Sveriges Radio måste lösa det här snabbt. Det är för plågsamt för alla parter. 
21.11.2017
Nu har Lotta Bromé varit borta från programmet sedan hon arbetade senast den 19 oktober. Och fortfarande har P4 inget svar på vad som har hänt. Det är pinsamt! Bara undvikande svar på frågor på facebook. Hon är sjukskriven och inget mer.
17:27
Lotta Bromé lämnar Sveriges Radio tillkännager hon slutligen på sin facebooksida. Tänka sig! Dags att gå vidare. Jodå. Så säger hon. Hon vill sluta på topp och gå vidare efter det bästa året någonsin. Jaha. Fortsättning följer. 
26.11.2017
Jodå det diskuteras internt vad som egentligen har hänt med Lotta Bromé. Har hon nu slutat för att allt ska göras om eller är hon skyldig till det som har anförts som trakasserier och övergrepp. Maktfullkomlighet. Medierna tog upp detta i Sveriges Radio i går och var kritisk mot alltihop. Men hade ett pip istället för namn på den som diskuterades. Det känns mycket insnöat och gammaldags det som händer. Dock har radions internutredning slagit fast att det handlade om sexuella trakasserier och maktmissbruk av SR-profilen som hon benämns. Suck. Det är känsligt när en lesbisk person uppför sig som den värsta man. Huamej.


Folket efterlyser Lotta Bromé på P4:as hemsida.
Men svaren uteblir. 

Faksimil från facebook. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar