söndag 5 november 2017

Sjukhuset i Kalmar spärrades av

UPPDATERAT
Omkring 50-60 personer försökte ta sig in på länssjukhuset i Kalmar och sjukhuset bedömde situationen så hotfull och allvarlig att ingångarna till sjukhuset spärrades av och polisen hindrade besökande från att komma in. De besökande agerade med verbala angrepp och stämningen blev hotfull. Många personer från utlandet hade kommit för att ta farväl och ta med kroppen av en död patient. Situationen har pågått hela dagen, men är nu lugnare. 

Ännu en krock med de regler och bestämmelser som finns i Sverige och andra länder. Man får inte ta med en död patient själv från sjukhuset, utan den tas om hand av myndigheterna och tas till kylrum och till en kyrka eller begravningsplats av människor som är utsedda och jobbar med detta. Släktingar ville ta med kroppen och en av dem spottade en vakt i ansiktet. Tidigare har liknande situationer uppstått i Malmö och i Lund.

Vi får väl inrätta särskilda avdelningar för muslimer på sjukhusen så att de kan få särbehandling med sköterskor som ser ut som till höger. Sådana arbetar redan i Skåneregionen. De ska naturligtvis prata patienternas modersmål också. Sverige är ett mångkulturellt land. Inte ska vi envisas med integration och sådant. Det behövs väl inte och kan vi inte införa lite nya regler för döda också. På en gång. I muslimska länder är det viktigt att få ned kroppen i jorden och inte vänta. Att det är en egen begravningsplats och jungfrulig mark: att inte människor har varit begravda där förut. 
7.11.2017
Det var inte några muslimer tror jag som försökte komma in på sjukhuset utan det var romer. Andra kulturer har andra sätt att uppföra sig och här anklagas nu sjukhuset i Kalmar för att inte ta hänsyn till romerna. I Skåne är de bättre på detta, säger de. Och romer är en nationell minoritet som har funnits här i 500 år minst och ska tas hänsyn till. Men sjukhus ska inte behöva utsättas för att andra patienter mår illa eller att säkerheten sätts ur spel för att det kommer in romer. Så långt får det inte gå. Vi kan inte bygga sjukhus för alla sorter. Hur ska vi ha råd med det? Meningen med att så många ville närvara var att familjen och den sjuka kvinnan inte skulle känna sig ensamma. Det borde dock räcka med den närmaste familjen och släkten, precis som det är för andra döende svenskar. Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar