torsdag 16 november 2017

Stefan Löfvens EU-möte plågar Göteborg

UPPDATERAT
I morgon är det dags för nästa EU-möte där en social pelare är målet. Något som ingen behöver ta någon hänsyn till när mötet är över, men regeringen ska ännu en gång låta Göteborg ockuperas av poliser och avspärrningar. Det gjordes senast 2001 och blev Göteborgskravallerna, där ett 50-tal polismän och ett 90-tal demonstranter skadades plus att staden fick stora materiella skador. 

Varför ska då detta äga rum nu igen med dålig planering så att de som deltar bor centralt, men ska träffas ute på Hisingen. Det är för att Stefan Löfven försöker att få mer inflytande i EU och i dag har skrivit tillsammans med Frankrikes president Macron på DN:s debattsida om mer miljötänk i de båda länderna. Valåret är här och statsmannen Löfven ska träda fram. Så är det tänkt och vi väljare ska bedåras av den store mannen, som ordnar allt så bra. Han som ska få EU att i detalj styra länderna, som en överstatlig institution.

Den sociala pelaren som EU redan är överens om, men som ska undertecknas i Göteborg för att ge mer glans åt mötet, innebär att medborgare i EU ska ha samma sociala rättigheter i 20 punkter. Vad dessa punkter innebär för de olika länderna bestämmer de dock själva. Det är inga tvingande lagar. Det handlar om utbildning och arbetsmarknad och rättvisorna där. Den svenska regeringen har varit drivande och applåderar sig själva inför mötet i Göteborg. EU borde inte ägna sig åt denna detaljstyrning alls. Och länderna kommer aldrig att följa det som undertecknas eftersom de är så olika. 

Det blir kraftiga trafikstörningar i Göteborg under mötet i morgon, men trafiken påverkas redan i dag. Polisen har hoppats på att de som bor i Göteborg ska hålla sig undan och stanna hemma. Men alla kan inte det. Deltagarna på EU-mötet kommer att bo på Gothia Towers i centrum vid Svenska Mässan och Liseberg och mötet äger rum i Eriksbergshallen på andra sidan Göta älv.
13:14
Minst 4 000 poliser finns nu i Göteborg och alla som har vapen ska vara beväpnade. Detta på grund av förhöjt säkerhetsläge. Detta är en av de största polisinsatserna i Sverige någonsin. Möjligen överträffad av när president Obama besökte Stockholm år 2013. Vi har omkring 20 000 poliser i Sverige, men borde ha 30 000 om vi skulle följa EU-genomsnittet. 
17.11.2017
Angela Merkel kommer inte till EU-mötet i Göteborg för hon har nog med egna nationella problem på hemmaplan i Tyskland. Det är efterdyningarna av vad som hände i Tyskland 2015 när landet tog emot drygt en miljon asylsökande och detta medförde att socialdemokraterna backade så mycket vid valet i september i år att de inte vill regera. Alternativ för Tyskland gick framåt till över 12 procent av väljarrösterna och kom in i förbundsdagen som ett främlingskritiskt parti. Och nu måste Merkel komma överens med liberalerna och de gröna. Ett dilemma som kan sluta i nyval igen. De gröna vill att familjer från Syrien ska återförenas i Tyskland. Men Merkel har tvingats att acceptera en övre gräns för flyktingar i framtiden och detta är 200 000 per år. Hon måste också fråga förbundsdagen innan hon öppnar gränserna för flyktingströmmar i framtiden. Merkel får inte ihop de olika partiernas krav. Detta är viktigare än att åka till Göteborg.
10:32
Statsminister Stefan Löfven tycker att göteborgarna ska vara stolta över att ta emot så mycket fina politiska människor i sin stad, men de är verkligen inte stolta. Människor är oroliga, förlorar inkomst och störs i sina vardagsliv. Inte något som överheten har någon förståelse för. Statsministern har missat det som har hänt de senaste åren då politikerna har förlorat all respekt från vanliga människor eftersom de styrande mer och mer liknar diktatorer i sin framtoning. Det går inte att köra över vanligt folk hur länge som helst. 
Så här såg det ut 2001 under Göteborgskravallerna.
Nu spärras staden av för ett nytt EU-möte.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar