fredag 3 november 2017

Polarisen smälter inte

Det är varmt i världen, men vad vi än gör i Sverige, så spelar det ingen roll. Vi har fått en ny skräckpropaganda nu i Expressen, där de går igenom hur vår jord kan förstöras. Det handlar om att den absolut kommer att göra det, att vi går värmedöden till mötes, att vi inte kommer att ha någon mat, att krigen kommer att förgöra oss. Härliga framtidsutsikter! Allt beroende på att vi är så många miljarder människor på jorden och fler blir vi. Men ingen tycker att vi ska inskränka människors rätt att föda så många barn de vill. 

Där jag bor har jag inte märkt av några förändringar på de drygt 30 år jag iakttagit vädret. Det varierar från år till år och jag ser fram emot den strängare vintern, ifall vi får någon sådan nu, som meterorologen har siat. Det är bara några år sedan det var en mycket sträng vinter och snön låg kvar nästan till maj. Här kan ni se och läsa om den 8 april 2013 när det var en halv meter snö.

Och polarisen smälter inte. Det är bara nys. Jo, den är något mindre än tidigare när vi hade "lilla istiden". Var glad att vi inte har den kvar fortfarande. I skolan fick jag läsa på 60-talet Runebergs 1800-talsdikter om bonden Paavo som bara skördade elände för frosten tog allt. Det är lika troligt att vi får tillbaka det klimatet, för vi bestämmer inte över vulkanerna på jorden. Det behövs bara att en stor vulkan får utbrott så får vi vinter även på sommaren när askan sprider sig över jorden. Men det talar ingen om för vi kan inte göra något åt det. 1 kommentar:

  1. Lars Bern´s blogg måste du kolla om du inte haft koll....Dom tokarna (Rockström m fl) som ljugit om vädret....lilla istiden kommer framöver :(

    SvaraRadera