tisdag 7 november 2017

Första självmordet till följd av metoo

Labourministern i Wales Carl Sargeant fick sparken från sitt parti i fredags när han anklagades för sexuella övergrepp. Det var tre kvinnor som anklagade honom. Han klarade inte av detta utan tog förmodligen sitt liv. Han hade sagt att han ville ha en oberoende undersökning, som kunde låta hans namn tvättas rent, men han dog innan detta kunde göras. Han hittades död i sitt hem i Wales. Han var gift och hade två vuxna barn. Han blev 48 år.

Labourledaren Jeremy Corbyn sade i dag att hans död var djupt chockerande och hemska nyheter. Han menade att alla sådana anklagelser måste undersökas, men alla inblandade måste också behandlas med stor omsorg. Carl Sargeant hade sagt bara timmar innan han dog till vänner att han fortfarande inte visste vad anklagelserna handlade om, eftersom partiet hade vägrat att berätta det för honom.

Carl Sargeant sade själv i fredags att han hade lämnat labour eftersom han hade blivit anklagad för chockerande och mycket upprörande anklagelser, som hade riktats mot honom, men källor inom partiet hävdade att han fick sparken. Han menade att det var rätt att stiga åt sidan medan partiet sade att han blev suspenderad. Enligt vänner och familj var han en lojal och varm familjeman. 

Det är mycket upprörande om han verkligen tog sitt liv. Så långt ska det aldrig gå i sådana här fall. Jag hoppas verkligen att det inte blir fler. Många män är pressade just nu. Jag hoppas att det går att verkligen rentvå denne mans namn och att han får vila i frid!

Här skrev jag tidigare om detta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar