söndag 5 november 2017

Äntligen hemma!

Ja världen är som vanligt helt upp och ned och samhället håller på att ramla ihop. Kommunerna går med underskott för vi har tagit emot så många nya invånare och det där att Sandviken skulle tjäna en halv miljard på dessa var bara nys då 2014. Vilket jag insåg. Trots att det var DN som stod för nyheten. Även välutbildade journalister kan gripas av det kollektiva medvetandets vansinne. Så fungerar grupptrycket. Och det har funnits och finns en önskan om att godheten hos svenskarna som gjorde att hela världen skulle få komma hit måste löna sig också ekonomiskt. 

Sveriges kommuner och landsting har varnat för ett underskott på 40 miljarder fram till år 2020 i kommunerna. Ja, ja blir till att höja skatten, men inte så mycket nästa år, för då är det valår och då har inte sittande partier råd att gå emot väljarna med någon besk medicin. Varken kommunalt i landstinget eller när det gäller regeringen. Det är den kraftiga befolkningsökningen som ligger bakom denna stora nya kostnad.

Rummen ligger i fil för det är enklast och bäst.
Huset står på marken. Tryggt och bra. 
Jag har märkt att särskilt de anställda inom stat och kommun tror fortfarande på sin egen godhet och menar därför att allt kommer att löna sig. Tron är det sista som överger människan. Det är därför vi har terrorister i världen för att människor kan hjärntvätta sig själva till att tro på vad som helst. Det är som om också de statligt och kommunalt anställda lever i himlen där inte våra jordiska villkor gäller alls. Det rent konkret materiella kan ju inte få bestämma över en kommuns eller statens ekonomi. Många av dessa människor är indoktrinerade att tro på ord. Eller som Olof Palme sade "politik är att vilja". 

Det behövs att folket tror på dessa politiska sentenser, men när människor ser hur det ser ut i landet så sviktar all tilltro. Sveriges privata skuldsättning är bland de högsta i världen. Folket är skyldiga bankerna så mycket pengar, som inte kan betalas tillbaka om priserna på hus rasar. Svenska folket är skyldiga miljarder, som de har satsat på att deras hus ska stiga i pris. Men det gör de inte längre och här där jag bor säljer nu människor i full panik. På tio år har det svenska folkets skuld fördubblats, för vår ekonomi går ju så bra. Enligt finansminister Magdalena Andersson går den lika bra som "en nyproducerad Tesla". Hon glömde berätta att en Tesla kostar närmare en miljon att köpa och att utveckla den har kostat miljarder som kunderna får betala, inte minst med alla dyra tillval.

Men för sådana som mig är kapplöpningen över. Vi har gjort vårt, byggt våra hus och kämpat livet igenom för att stå emot alla dumheter politikerna hittat på. Arbetat och tagit vara på oss. Och nu har vi slagit oss ned i våra hus och är nöjda. Inga lån längre så vi slipper underhålla bankerna och vi vill inte flytta till de undermåliga bostäder som kommun eller stat tillhandahåller. Lång näsa till alla politiker. Vi får hålla oss själva friska så gott det går för sjukvård och tandvård är till för de nya invånarna. Precis som socialen och polisen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar