tisdag 14 november 2017

Stoppa byggandet!

Jo det är självklart att proppen går ur någon gång. För här har staten gått in och subventionerat byggandet så att det håller på att gå över alla breddar. Vanligt folk har sett det här länge. Det byggs överallt i Sverige och nu är det dags att dra ned på byggandet. Lägenheter står redan tomma för det byggs som om det vore på 1970-talet. Problemet är dock att människor som behöver någonstans att bo inte har råd att betala vad det kostar. 

Landet är delat mellan de som har råd och de som inte har råd. De nya svenskarna får tränga ihop sig på 30 kvadrat med familjer i baracker och tillfälliga boenden. Ska vi andra sedan betala för dem när de inte har råd att flytta till ett rimligt boende? I morgonprogrammet i SVT framträdde företrädare för SABO, det allmännyttiga bostadsföretaget, för nu måste de sluta bygga.

Att bostadsrätterna faller med någon procent är ingen katastrof. Det är ju vinter och människor köper inte gärna bostäder nu. Men det är ett tecken på att något är fel. Här skrev jag tidigare om den perfekta stormen i bostadsbyggandet. Vi kommer att få 140 000 nya bostäder till nästa år i Sverige. De byggs inte för nytillkomna, för de har inte råd. Och de byggs inte för gammelsvenskar, för de bor redan. 

Här skrev jag förra året om det enorma bostadsbyggandet. Då grät SVT över att invandrare måste betala svart på bostadsmarknaden för att få lägenhet. Då fanns det 6,6 miljoner lägenheter och befolkningen var 10 miljoner. Egentligen var det ingen bostadsbrist, men alla skulle bo nära Stockholm och där var det brist också när jag föddes 1945. Mer än 25 procent är födda i ett annat land än Sverige eller har två föräldrar födda i ett annat land. De behöver för det mesta få lägenheter av kommunerna.

Målet år 2015 var 250 000 nya bostäder till 2020. Men det räcker inte eftersom det kom så många nya svenskar det året 2015. Segregationen blir värre eftersom de som kan flyr de områden där de kriminella bestämmer i Sverige. Bostadspriserna fördubblades på tio år. Nu är det dags för ett ras. Inte så märkligt. Staten kan inte styra också bostadsmarknaden. För vi har trots allt inte kommunism i landet. 

Bostäder byggda och påbörjade fram till nästa år.
Faksimil från Boverket. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar