tisdag 7 november 2017

Jakobsbergsgatan i Stockholm brinner

UPPDATERAT
Ett hus på Jakobsbergsgatan 6 i Stockholm står i lågor. Huset höll på att renoveras, men verkar nu istället brinna ned till grunden. Branden bekämpas av sex brandkårer, men går troligen inte att rädda och spridningsrisken är stor. Två personer har förts till sjukhus i ambulans och en stor del av innerstan vid Stureplan och längs Birger Jarlsgatan är avspärrad. Ända fram till början av Birger Jarlsgatan. Brandbekämpningen kommer att pågå hela förmiddagen. 
10:58
Det brinner ännu och en gasflaska med acetylen (andra uppgifter säger syrgas) exploderade. Det orsakade en kraftig smäll i SVT:s direktsändning vid halvnio. Avspärrningarna i stan kan pågå hela dagen, meddelar polisen. Östermalms tunnelbaneentré vid Birger Jarlsgatan är avstängd. Det finns risk för att byggnaden kan rasa och också spridningsrisk till husen omkring. 
14:26
Huset blir totalförstört säger brandkåren. Det byggdes i slutet av 1800-talet och nu måste man slå ned väggarna om de inte rasar av sig själva. Ingen kan då in där på grund av rasrisken. Elden har spritt sig delvis till intilliggande hus och släckningen beräknas pågå till i morgon. 
8.11.2017
Under natten har brandkåren fått kontroll på branden och tror att det går att lämna på förmiddagen och lämna över huset till fastighetsägaren. Huset är helt utbränt, men det finns inte just nu någon akut risk för att huset ska rasa. Här ovan ser ni var huset brinner. Stor och allvarlig brand.
Karta över området, som är centralt i Stockholm.
Branden på Jakobsbergsgatan.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar