onsdag 29 november 2017

Ensamkommande klarar inte skolan

UPPDATERAT
Ensamkommande ska få stanna i Sverige om de studerar eller tänker studera på gymnasiet. Problemet är bara att enbart 20-30 procent klarar av skolan. Så hur ska de bedömas då när kompromissen mellan miljöpartiet och socialdemokraterna beslutas nästa år? Ska skolan stå bakom deras utvisningar när de inte klarar av skolan? Eller kommer de att få betyg ändå för att inte bli av med sitt tillfälliga uppehållstillstånd?

Socialdemokraterna har vikt sig för miljöpartiet. För att inte orsaka en regeringskris. Det är ju valår och då måste regeringen hålla ihop. Afghaner som är äldre än 18 år har lyckats att skapa opinion för att medierna har bevakat dem och de har fått ihop stora demonstrationer. Asylpolitiken svajar betänkligt. Inom miljöpartiet ses det här som en stor seger. Men är det rätt och bra att en svag regering ändrar reglerna för asylpolitiken för att slippa mera kris?
16:52
Här skriver Jörgen Huitfeldt journalist, programledare och radioproducent om särbehandling av "ensamkommande flyktingbarn" i Sverige. Det har varit konsekvent så att dessa har särbehandlats och kostats på kring 1,2 miljoner per år genom alla som har varit anställda för att ta hand om dem. Och denna särbehandling av vuxna män fortsätter nu. Detta eftersom de uppenbarligen har satsat så mycket på att komma hit och hur vi förhåller oss till dem beror av känslor och politik. Inte logik eller juridik. Glada barn i Afghanistan.
Det var inte de som kom till Sverige.
Svenska försvaret var där
 och hjälpte dem på plats.
Gav dem mat och ordnade
en lekplats.   Inga kommentarer:

Skicka en kommentar