torsdag 2 november 2017

En hjärntvättad terrorist

Den senaste terorristen Saipov i New York hade hjärntvättat sig själv genom att studera filmer på internet och han följde instruktioner från IS. Han rullades in i rätten i USA iförd hand- och fotbojor och redan på sjukhuset sade han att han var nöjd med resultatet av sin terror. Han kom till USA genom det demokratiska lotteriet då människor lottas för att få komma och jobba och få ett "green card". Han är 29 år och från Uzbekistan och ville ha en IS-flagga i sitt sjukrum på sjukhuset. 

Tyvärr är det möjligt för människor att hjärntvätta sig själva och använda hat fullt ut. Det beror av den fria vilja som mänskligheten har skapats med. Det går att göra oändligt gott, men också motsatsen. President Trump vill ta bort möjligheten med det demokratiska lotteriet och istället låta människor komma till USA baserat på meriter. Detta visumlotteri är till för att främja mångfald.

Terroristen levde ordnat med familj och var inte tidigare känd av polisen. Han slog till på Halloween eftersom många skulle vara ute på gatorna då. Åtta personer dog i attacken och fem av dem var turister på besök från Argentina, ett kompisgäng som var där. De firade att det var 30 år sedan de gick ut gymnasiet. En av dem ägde ett stålverk och bjöd de som inte hade råd att betala själva. Han dog också. Tretton personer fördes till sjukhus och för tre av dem är tillståndet kritiskt. 

Jag läser just nu Eckhart Tolle En ny jord ditt inre syfte, som handlar om att man kan befinna sig helt i nuet och att händelser inte är personliga. Att leva i nuet betyder att inte vara offer, att inte låta världen omkring dig avgöra din olycka eller lycka. Egot hos människor kan vara en förvriden relation till nuet. Vilken förbindelse vi har till livet beror av vår medvetenhet. En terrorist skapar en värld som blir till ett medel att nå ett mål och att göra alla till fiender. Med den förvridna inställningen att någon Gud vill detta. En makt helt utanför den människan. Människan gör sig så till redskap för ondska.
IS är det närmaste ondskan man kan komma på jorden.
Men människor kan hjärntvätta sig själva
att tro att de kommer till paradiset genom att mörda andra.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar