måndag 6 november 2017

Klart de rika smiter

UPPDATERAT
Jag har noterat med en gäspning att kändisar, politiker och drottning Elizabeth har placerat sina pengar i skatteparadis. Klart att de har rådgivare som placerar deras pengar där det är mest lönsamt på jorden. Så har det alltid varit och kommer alltid att förbli. Makt och pengar hör ihop och människor som sysslar med detta begriper inte bättre. De har guld framför ögonen och det är så dyrt att vara rik så mer pengar och mer makt måste till. Mycket vill alltid ha mer.

Tvåtusen svenskar finns med i Paradisläckan och det är väl inte så märkligt. Klart de försöker komma undan den höga skatten. Människor är egoistiska och självcentrerade. Och ingen har gjort något olagligt. Det är bara moraliskt förkastligt att placera sina pengar där det inte finns så mycket skatt. Vi får väl se till att hela världen blir muslimsk och går över till att knäböja för Allah istället för guldet. Och införa dödsstraff på att smita undan det samhället har bestämt. Nä det menar jag förstås inte. Magdalena Andersson framträdde i SVT i morse och talade sig varm för liknande skattenivå i EU, men varje land bestämmer förstås självt. Vi får så mycket för våra skatter. Jaha. Vägar och så. Själv betalar jag för vägarna där jag bor. Allt är som vanligt relativt.

Fattiga och rika kommer alltid att finnas vilket system vi än har politiskt eller religiöst. Det är mänskligt att vara girig och Scrooge i Dickens En julsaga är en evig figur. Fast inte så uttalat ond direkt numera mot enskilda människor. Bono i U2 gör väl mycket gott också? Förutom att göra mer pengar i skatteparadis. Själv har jag knappt råd att var god mot någon. Alltid dessa pengar. Och våra politiker har fixat så att sådana som jag inte ska ha så mycket att leva av. Och Göran Persson (s) som var med och fixade detta under sin tid som statsminister har trätt fram nu som den gode, som vill att alla ska få ha det bra. Fan tro´t godsägaren! Han tjänar själv över en miljon per år och har fördubblat sitt kapital i företaget på ett par år. Skicka tiggarbrev till honom nu alla som känner sig fattiga inför julen! Han har råd att dela med sig! Här är adressen: Hyltingeö Torps Gård, 646 96 Stjärnhov. 
11:54
Här kan ni läsa hur Leif Östling från Svenskt Näringsliv ursäktar sig. Han uttalade sig privat inte som företrädare för Svenskt Näringsliv. Han har inte gjort något olagligt och han har betalat en massa skatt både i Tyskland och i Sverige - mer än 105 miljoner de senaste åren i Sverige och mer än 70 miljoner i Tyskland. Tanken hisnar inför inkomsterna han måste ha haft för att betala så mycket. Jag krälar i stoftet för denne store man. Nej jag driver bara med honom. Så klart. Man kan heller inte uttala sig "privat" för en journalist. Det borde denne man veta. Han är en offentlig person och det är inte klädsamt varken att svära eller att säga att han inte har fått något tillbaka från vårt land. Hans föräldrar var arbetarföräldrar från Luleå och han själv gick med i SSU, men han ville väl ha revansch. Girigheten gick före. "Vad fan får jag" trendar på twitter.

Scrooge i Dickens En julsaga påminner rätt mycket
om de rika i världen.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar