måndag 6 november 2017

Ny galning löper amok i kyrka i USA

UPPDATERAT
Tjugosex personer sköts till döds i en kyrka i Sutherland Springs, sydöst om San Antonio i Texas. Den yngste var fem år. Skytten var Devin Patrick Kelley, 26 år, som var gift och en tidigare bibellärare och hade jobbat fem år åt flygvapnet. Han avskedades därifrån år 2014.  Han flydde från kyrkan när någon började skjuta tillbaka mot honom och hittades senare död efter att han hade kört i diket. Oklart om han sköt sig själv eller hade blivit skjuten tidigare. 

Ännu en galning har kunnat få tag i vapen och skjuta vilt omkring sig. Det är USA:s dilemma att vapen är så lätt tillgängliga och att landet är uppbyggt på våld. Kelley var utrustad i militär klädsel och sköt rakt in i kyrkan, där en gudstjänst pågick. Bland de dödade är den 14-åriga dottern till kyrkans pastor. Omkring 24 personer skadades.
12:08
Kelley dömdes för misshandel av fru och barn och fick ett års fängelse plus avsked från flygvapnet och degradering. Men han gifte om sig 2014, två år efter att han blev dömd. Dock ingen trevlig typ således och inte någon att sakna. Han får säkert fler chanser av den gode Guden. Eller?
15:28
Devin Patrick Kelley sköt sig själv efter vansinnesdådet i Sutherland Springs, säger amerikanska myndigheter. Då hade han försökt först att komma undan sina förföljare, men körde av vägen. Det sägs också att han har en koppling till kyrkan, men inte vilken.
19:41
Det var Kelleys tidigare svärföräldrar som bodde i den lilla förorten, men de var inte i kyrkan. Han har hotat och trakasserat sin ex-frus familj. Han ville skada den. 
7.11.2017
Kelley lyckades dock med att skjuta och döda sin ex-frus mormor. Det var 71-åriga Lula Woicinski White. Den yngsta som mördades var 18 månader och den äldsta 77 år. Hälften av de dödade var barn.
10.11.2017
Baptistkyrkan i Sutherlands Springs ska rivas. Det är för smärtsamt att använda den säger församlingen. Istället ska en minnesplats inrättas på platsen. 

I den här lilla baptistkyrkan sköts 26 människor till döds.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar