söndag 18 februari 2018

Betala med pengar eller sex så får du hjälp

UPPDATERAT
Det fick människor på Haiti höra när de skulle få hjälp från World Vision eller andra organisationer efter den stora jordbävningen som inträffade på ön år 2010. World Vision har statligt stöd från Storbritannien och stöttades också av Meghan Markle, som ska gifta sig med prins Harry. Yngste son till prinsessan Diana. Meghan Markle var ambassadör för World Vision till förra året. World Vision är särskilt barnens organisation och störst i hjälp för barn världen över. Sedan länge är det fint för vita att vara ambassadörer för olika hjälporganisationer. Föräldralösa flickor på Haiti togs regelbundet av hjälparbetare från lägertälten till hotell och fick ställa upp på sex. De yngsta var bara 12 år. De fick kanske betalt med 20-30 kronor av våldtäktsmännen.

Detta pågick efter jordbävningen på Haiti och fortsätter än i dag enligt advokaten i människorätt Antonal Mortime, som bor på Haiti. Prostitution är olagligt på Haiti och att ha sex med någon under 18 år är också olagligt. De föräldralösa barnen i de 750 barnhemmen på ön är mest utsatta. Omkring 30 000 barn är omhändertagna i barnhemmen på Haiti.

Baksidan av välgörenhet är att människor blir utnyttjade i katastrofer. Hjälporganisationer löser sällan de långsiktiga problemen. Deras jobb är i katastrofsituationer. Majoriteten av Haitis invånare härstammar från Afrika och invånarantalet är kring 10 miljoner, ungefär 300 invånare per kvadratkilometer. Haiti blev fritt 1804 efter ett slavuppror. Tidigare har Oxfam och Läkare utan gränser varit inblandade i skandaler på Haiti. Presidenten på Haiti säger att dessa skandaler är bara "toppen av isberget". Den officiella religionen på Haiti är katolicism och abort är förbjudet.
23.2.2018
Regeringen på Haiti stoppar nu Oxfam från att arbeta i landet. Nu när de har fått kännedom om vad som har hänt genom internationella medier stoppas organisationen.

Här skrev jag om jordbävningen när den inträffade. Redan innan jordbävningen var livet ett helvete på Haiti. Barnen såldes av sina föräldrar. 

Meghan Markle gjorde som andra skådespelare och kändisar.
Hon ställde upp på välgörenhet.
Att hjälpa fattiga svarta barn har alltid varit meriterande
för vita kvinnor och män.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar