onsdag 14 februari 2018

Lag och ordning viktigast för väljarna

Lag och ordning är den fråga som är viktigast för väljarna i Sverige nu när valet är bara sju månader bort den 9 september. Det är Expressen som med hjälp av Demoskop har tagit reda på detta. Nitton procent anser att den frågan är viktigast, vilket är en fördubbling jämfört med för ett år sedan. Den frågan kommer före invandringen och sjukvården. 

Det är en ny typ av otrygghet som växer fram och socialdemokraterna säger genom sin partisekreterare Lena Råström Baastad att de ska visa att de har lösningar på problemet. Regeringen har lovat 10 000 nya poliser vilket skulle få Sverige att ligga på samma nivå som övriga länder inom EU i antalet poliser. Enligt väljarna har moderaterna den bästa politiken vad gäller lag och ordning och också när det gäller ekonomi, försvaret och jobben. När det gäller vården, skolan och äldreomsorgen anses socialdemokraterna var bäst av väljarna.

Alliansen leder just nu före de rödgröna och moderatledaren Ulf Kristersson är den populäraste partiledaren av alla. Att rättegången mot terroristen Akilov pågår kan också ha en viss påverkan på vartåt folket lutar i valsammanhang. Plus de ökande brotten i största allmänhet. 


Alliansen leder just nu hos väljarna
och Ulf Kristersson är den
populäraste partiledaren.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar