måndag 5 februari 2018

Ett permanent skuggsamhälle skapas enligt moderatledaren

UPPDATERAT
Förmodligen har någon tryckt på fel knapp för på DN Debatt för i morgon den 6 februari finns redan moderatledaren Ulf Kristenssons artikel om att många fler måste lämna landet. Eller bestämmer DN över vilket datum och dag det är nu också? Upp till 50 000 personer lever illegalt i landet menar han och partisekreteraren Gunnar Strömmer. Och kring 40 000 beräknas stanna kvar trots avslag den närmaste åren. 

Vad som behöver göras är att öka antalet utvisningar. Och till det krävs inre kontroller i landet. Polisen måste också få effektivare verktyg för att klara utökade inre utlänningskontroller. Preskriptionstiden för asylärenden ska förlängas från fyra år till tio år så att man inte kan gå under jorden och så försöka igen.

Dessutom ska inte kommuner som Malmö och Stockholm få ge socialbidrag till dem som vistas här illegalt. Vuxna som vistas här illegalt ska inte ha rätt till mer än akut sjukvård, vilket gällde före 2013. Barn som vistas här illegalt har rätt till skola ända fram till och med gymnasiet. Här vill moderaterna också återgå till det som gällde före 2013 då kommunerna avgjorde detta från fall till fall.

Faksimil från Google. 
6.2.2018
Widar Andersson tidigare riksdagsledamot för socialdemokraterna och nu politisk chefredaktör för Folkbladet skriver om danskarnas förslag till nytt förhållningssätt gentemot utlänningarna i Danmark. Han har också lyssnat på moderatledaren när han talade i Linköping. Och han håller uppenbarligen med honom om skuggsamhällena. Han menar att "Det bästa är att de (danskarna min anmärkning) lyfter upp den tunga och svåra frågan om hur rika välfärdsländer i norr ska kunna hantera det växande trycket från folkvandringar utan att svika de egna medborgarna och utan att svika det moraliska delansvaret för världen och alla dess människor." Widar Andersson menar att här finns myket att hämta för en "pigg och reformsugen socialdemokrati".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar