onsdag 7 februari 2018

Hälften av alla inbrott begås av internationella ligor

UPPDATERAT
Mellan 50-60 personer som ingår i ligor kommer in i Sverige varje vecka. De flesta kommer från Polen, Rumänien och Litauen. Justitieminister Morgan Johansson (s) vill att de som bryter sig in i bostäder ska få ett års fängelsestraff. Nu är det sex månader. Med längre straff blir de kriminella också lättare att utvisa.

Meningen är också att de ska skickas hem till sina hemländer för att avtjäna sina straff för Sverige har inte plats för alla Europas kriminella. Dessutom ska det finnas kontroll nära gränsen så att ligor inte kan föra ut stöldgods ur Sverige utan risk. Som det är nu kan tullen inte stoppa dem. Regeringen vill också ha automatisk kamerabevakning med nummerplåtsavläsning och fordonsavkänning vid gränserna.

I Värmdö ökade stölderna av båtmotorer med 25 procent förra året. Det stjäls lika mycket här som i Göteborg. Stölderna är inte enbart på sommaren utan pågår hela året. Under 2017 anmäldes 486 000 stöld och tillgreppsbrott i Sverige. Bostadsinbrotten uppgick till 22 500 anmälda brott. Brotten totalt ökade i anmälningsfrekvens förra året till 1,51 miljoner brott. De bildelar som stjäls mest kommer från BMW, Volkswagen och Volvo. Vakta era saker! Och lås ytterdörren även om du är hemma. 
8.2.2017
I Skåne försöker ett kriminellt gäng från Danmark att värva ungdomar. Loyal to Familia (LTF) startades av invandrarungdomar i Danmark 2013 och de försökte ta över knarkhandeln i Köpenhamn. De finns i Malmö och Helsingborg.


Brotten ökar i Sverige.
Intenationella ligor står bakom
hälften av bostadsinbrotten.
Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar