söndag 4 februari 2018

Gary Oldmans mörka sida

Gary Oldman är hyllad i sin roll som Churchill i filmen Darkest Hour och är favorit till en Oscar som Bästa skådespelare den 4 mars i år. Men han har också en mörk sida privat och den har hans tredje exfru Donya Fiorentino fått smaka på, säger hon. De har två barn tillsammans Gulliver 20 och Charlie 18, som båda förväntas vara på Oscarsgalan. Men exfrun beskriver det fyraåriga äktenskapet med den nu 59-årige skådespelaren som en mardröm. 

Skilsmässan år 2001 blev inte rolig för Donya Fiorentino anklagade sin man för misshandel och för att dricka kopiöst med alkohol och umgås med prostituerade. Gary Oldman har förstås förnekat allt. Han menade att hon drack mängder med alkohol och dessutom missbrukade piller.

Men exhustrun talar nu ut för hon har inspirerats av metoo-rörelsen. Hon beskriver deras äktenskap som en svår olycka "carcrash" och hon menar att det krävde allt hennes mod för att ge en intervju om detta. Den tidigare modellen har blivit 50 år och bor i Florida. Hon vill berätta sanningen för världen och för sina söner. Och hon säger att hon hellre skulle vilja bli uppäten av en haj än att gå igenom detta äktenskap en gång till. Gary Oldman har kämpat med alkoholen under sin karriär, men är nu nykter sedan 15 år tillbaka. 

När Donya Fiorentino blev sjuk i reumatism under graviditeten med deras andre son fick hon ingen sympati eller medkänsla från sin man, enligt henne, utan han skrek konstant åt henne och menade att deras mödrar hade klarat av allt enkelt. Han tryckte ned henne och krossade hennes självkänsla. Han vann vårdnaden om sönerna efter skilsmässan. När hon låg på sjukhus i månader efter en ryggoperation fick hon aldrig något besök av dem. Hon försöker fortfarande skapa en bättre relation med sina söner och det är därför hon berättar vad som hände.

Gary Oldman har spelat mörka roller som Dracula, Lee Harvey Oswald, Sid Vicious och skurken Zorg i Det femte elementet. Men han har också spelat kommissarie och MI6-agent. Plus då Sirius Black i Harry Potter. Han är känd som en storvulen skådespelare och en kameleont i sina roller. Skådespelare kan leva ut sitt gränslösa liv i rollerna. I Gary Oldmans fall har karriären tagit fart efter äktenskapet med Donya Fiorentino, då han låg hemma och sov när det var Oscarsgala. Deprimerad över sin karriär. Nu är han absolut favorit till utmärkelsen för Bästa skådespelare. 


Filmen Darkest Hour har nyss haft premiär i Sverige.
Alla är överens om att Gary Oldman är lysande.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar