måndag 19 februari 2018

Invandrare är inga robotar

UPPDATERAT
Den mest lönsamme invandraren vore en robot, som inte ifrågasätter samhällets sätt att fungera och inte förändrar dess institutioner. Men det är människor som invandrar. De gör det för att få bättre liv. Problemet är att invandrare ofta tar med sig det bagage som har gjort deras egna länder fattiga. Det finns en liberal modell av världen som drar ut konsekvenserna av detta. Och då uppkommer en global omförflyttning från det fattiga Syd till det rika Nord. I slutänden kommer detta att göra att det blir en utjämning av levnadsnivå och löner världen över. Då spelar det ingen roll var man bor ur ekonomisk synvinkel. 

Denna vackra modell stämmer inte eftersom i höginkomstländerna bor 1,1 miljarder människor och omflyttningen skulle betyda att tre gånger så många migranter som finns i dag skulle flytta till de rika länderna. Kring 5 miljarder människor ifall man räknar med anhöriga. En sådan massomflyttning av människor skulle förändra länderna själva till i värsta fall fattiga länder. Därför att det sätt att fungera som människorna från den fattiga delen av världen för med sig har gjort dem fattiga. Det är den utvecklingen vi ser i vårt eget land. De som kommer får inte belasta välfärdssystemen eller politiken för att samhället ska förbli intakt. För att omflyttningen ska fungera måste landets välfungerande institutioner förbli välfungerande. Men så ser det inte ut i Sverige.

Vårt välfärdssystem går på knäna och staten försöker desperat få föra över de nya invånarnas kostnader till landsting och kommuner. Redan har staten tvingat kommuner att ta hand om de som kom, att stå för deras välfärd i vardagen, deras boende och underhåll. Detta på ett sätt som aldrig var tänkt och som medborgarna i landet aldrig tidigare har fått del av. Det knakar i fogarna på vårt uppbyggda ekonomiska välfärdssystem, som inte är äldre än vad jag själv är. Våra föräldrar och vi själva har byggt upp detta system. Det går fort att rasera och splittra ett samhälle med skilda värderingar hos människor av arbete och samhällsinstitutioner. 
20.2.2018
De människor som är beroende av transfereringar i vårt land är inte några som är omtyckta varken av kapitalister eller arbetarklassen. När de blir för många utsätts samhället för svårigheter. Sverige är uppbyggt på att alla ska arbeta eller att de få som inte kan ska få ersättningar från andra människor. Det vill säga att var och en av de arbetande ska också försörja till en del någon annan som inte kan arbeta. Det är därför vi har skatter som är rätt höga, för att vi inte vill ha tiggare eller folk som far illa, som är sjuka eller utslagna på våra gator. Men det där håller inte i ett samhälle, som importerar människor från andra länder som är totalt olika i grundinställning. Det medför kriminalitet och bidragsfusk för en del människor tror att statens kassakista är oändlig och att det är bara att ta för sig av den på de sätt som är möjliga. Samhällskontraktet bryts så och vi får ett allt hårdare och mer kontrollerande samhälle.


I Staffanstorp exploderade en sprängladdning vid en räddningstjänstarbetares hus.
Det hände vid fyratiden i morse.
En av de incidenter som visar att invånare
inte uppskattar landets institutioner.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar