söndag 25 februari 2018

Kicki Theanders man dog i cancer

Jag känner igen mig i hennes berättelse, men tänker att hon blev mycket värre drabbad än jag. Äldsta barnet av hennes tre är bara 16 år nu. Och hennes man Victor och barnens far är borta sedan juli 2016. Hon bor i Nacka och han dog 45 år gammal mitt i sommaren. Han var öppen med sin cancer, det var inte min sambo Olle Blomkvist. Han var mer privat. Han trodde han skulle överleva, men dog den 5 december 2014. Våra barn var vuxna, men drabbades också hårt förstås. Min sambo blev 57 år gammal. 

Nu har det gått tre år för mig efter detta dödsfall och snart två år för Kicki Theander. Hur går man vidare? Jag har gjort det i mitt inre, men det yttre är inte alls ändrat. Så var det inte för Kicki Theander för hon och hennes man hade ett företag. Hon har sålt det nu. Också lantstället är sålt. Hon visste inte ens hur man fyller på spolarvätska i bilen för hennes Victor hade skött allt. Kicki Theander har fått en paus i livet och ska börja jobba i höst. Kanske med ett nytt företag. Själv gick jag i sorgterapi i sorggrupp hos kyrkan i Nacka. Det var mycket bra. Jag visste dock hur man tog hand om bilen och huset plus tomten. Terapi att jobba också i trädgården.

Jag är pensionär sedan länge och står i valet och kvalet om jag ska lämna mitt gamla liv och starta om på något nytt ställe. Orkar jag det? Är det värt det? Min sambo och jag byggde själva om vårt hus, som var en liten sommarstuga från början. Och har skapat trädgården på tomten under nästan tre decennier tillsammans. Men kanske är det dags att till sist byta liv. Att bryta upp för att leva på ett nytt sätt. Vi får se vad som händer. 

Här skrev jag om mitt eget sorgearbete. 

Victor Theander dog den 28 juli 2016.
Faksimil från Twitter
och Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar