torsdag 15 februari 2018

Galningarna staplas på hög

Gärningsmannen Nicolas Cruz
19 år och våldsam samt hotfull.
Innan han sköt ihjäl minst 17 människor.
Så trist!


UPPDATERAT
Nej jag orkar inte skriva om den senaste massakern och ta in att skolungdomar är döda i Florida. Jag vägrar. Ni kan läsa här istället. Eller här. Det är en upprepning av alla andra massakrer. Ett samhällsproblem. Människor har en fri vilja och kan göra ont eller gott. Beror på hur de bestämmer sig. Det är hur enkelt som helst att döda människor om man bestämmer sig för det och inte har några spärrar. Dödsstraff i Florida? Jodå i höstas utfördes en avrättning. Fast det rykte knappast till i den avrättades fot som det står i artikeln. Det var inte elektriska stolen. 

Den stackars 19-årige pojken som var gärningsman nu var adoptivbarn såg jag när jag ögnade igenom artikeln jag länkar till ovan och hans adoptivmor dog för några månader sedan. Jo sorg är hårt, men det finns alltid andra sätt än att skjuta ihjäl människor. Suck! Han har förstört sitt liv tillsammans med de efterlevandes liv till offren. Så meningslöst! Och det lär inte gå att förhindra massakrer i framtiden heller. Totalt hopplöst!
16.2.2018
"Hela vårt land ber, med ett enda tungt hjärta, för offren och deras familj. Vi är här för er, vad än ni behöver, vad vi än kan göra för att lätta er smärta. Vi är alla en enda amerikansk familj, och ert lidande är också vår börda. Inget barn och ingen lärare ska någonsin vara i fara i en amerikansk skola." Så förljuget uttryckte sig president Trump i går. Det har skett 18 skolskjutningar på 45 dagar i USA. Det här var den 18:e skolskjutningen i år i USA. 
11:58
Nej det var det inte invänder Washington Post, "bara" fem var under skoltid och resulterade i skadade. Spelar det någon roll när presidenten säger att ingen ska känna sig otrygg i en amerikansk skola? En skolskjutning per vecka då i stort sett under 2018 med skadade. Skärp vapenlagarna så att det åtminstone inte går att köpa automatvapen! Vem behöver dessa utom i krig? Men andra tycker att alla över barn sex månader behöver ett vapen för att försvara sig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar