torsdag 15 februari 2018

Christian Raimondi hjälte och livräddare

UPPDATERAT
När Christian Raimondi var ute på kvällspromenad med sin hund Maximus i minus 16 grader ute på Värmdö, så ville inte hunden gå hem när husse ville det. Han drog istället iväg åt ett helt annat håll och de hamnade bakom en idrottsanläggning där hunden ledde sin husse mycket bestämt fram till en flicka som låg i snön. I Malou efter tio fick han återigen i dag berätta historien om hur hunden och han själv räddade livet på Moa, som hade gått från en fest och hamnat så illa ute i kylan. Hon hade börjat vitna i ansikte och på händer. Han värmde henne så gott han kunde, ringde efter ambulans och bar henne över axeln fram till väg där ambulans kunde ta henne till sjukhus.

Hon hade varit med ett tiotal festande ungdomar, men de letade inte efter henne utan lät henne bara gå. Han är chockad över att ungdomar gör så här numera. Själv är han 20plus och inte alls så gammal heller, men han förstår inte vad som hände riktigt. När han var i den åldern skulle man aldrig ha låtit någon lämnas ute i kylan - bokstavligen - för att frysa ihjäl.

Denna händelse inträffade vid trettonhelgen förra året och han och Maximus har fått ta emot pris för sin insats och då var det Moa själv som delade ut priset till honom. Han var mycket glad över att hon levde och mådde bra. Men han tog också kontakt med rektorn till skolan där hon gick och frågade hur det stod till med kamratkontakten och hur detta kunde hända.

Ja hur står det till på Värmdö? Det här hände bara några kilometer från där jag bor. Moas mamma Lotta var inte orolig för sin dotter den kvällen för hon visste att hon skulle sova över hos en kompis. I värsta fall hade hon fått meddelandet från polisen nästa morgon att hennes dotter hade frusit ihjäl. Nu blev det inte så illa. Hunden kände att någon var i fara. Han luktade sig till att Moa var illa ute eller hur man nu ska förklara det. Instinkt eller luktsinne? Och Moa lever och mår bra i dag. Tacka Maximus och skyddsänglarna. Plus husse Christian. Att Moa hamnade ute i snön kan ha berott av att flickor i dag dricker lika mycket som pojkarna. En ny trend som var otänkbar i förra århundradet. Jag hoppas att Moa har slutat dricka!
6.8.2018
Ännu en gång fick Maximus uppträda i Malou efter tio. Christian Raimondi fick åter vara hjälte tillsammans med sin hund under förmiddagen i TV4. Maximus har hunnit att bli åtta år nu. Hjälte är han likafullt. 

Här kan ni se klippet från förmiddagen från TV4 och Malou efter tio. Det var samma klipp som sändes förmiddagen den 6 augusti 2018. 
Hunden Maximus och husse Christian Raimondi
intervjuades i Malou efter tio.
De räddade livet på Moa för drygt ett år sedan.
Faksimil från TV4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar