söndag 11 februari 2018

Karolinskas Macchiarini var en patologisk lögnare

På Alla hjärtans Dag den 14 februari sänder Discovery Investigation den häpnadsväckande historien om kirurgen Paolo Macchiarini, som lyckades dupera hela världen och även Karolinskas läkare med sin charm och dessutom producenten och journalisten Benita Alexander. Hon träffade honom när hon gjorde en dokumentär om hans revolutionerande operationsmetod med konstgjorda luftstrupar i plast för NBC News. 

Det slog gnistor mellan dem direkt och de blev ett par under inspelningen av dokumentären "A leap of faith". Hon upplevde att han var en modern drömprins som tog med henne över hela världen till Bahamas, Grekland, Venedig, Ryssland och New York på resor. Han var briljant, sofistikerad, romantisk, omhändertagande, kärleksfull, spontan och helt enkelt underbar mot henne. När något verkar för bra för att vara sant ska man dra öronen åt sig. Men Macchiarini hade kommit undan med många lögner och överdrifter och Karolinska sjukhuset föll också pladask för honom. Det tog flera år att avslöja honom. Han friades dock för forskningsfusk av Karolinska sjukhuset på hösten 2015. Drygt ett år senare hade dock Karolinska ändrat sig. Han var skyldig. Och så sent som i januari i år fälldes han för oredlighet i forskning av Karolinska. 

Han är en manipulativ lögnare som hade lyckats charma och lura många med sin "revolutionerande forskning". Hennes nya dokumentär om honom heter "He lied about everything", men Benita Alexander säger att hon inte har gjort denna nyare dokumentär för att hämnas. Dock vill hon verkligen avslöja sanningen om allt och använder också privatfilmer där Macchiarini lovar henne evig kärlek. Att göra detta var naket och smärtsamt, säger hon, men menar att hon har ett ansvar som journalist och att hon hade verktygen för att göra dokumentären. 

De båda skulle gifta sig den 11 juli 2015 och allt skulle vara hemligt samt ordnas av Macchiarini själv. Påven skulle viga paret och den blivande brudgummen påstod att han hade skilt sig från sin italienska hustru. Kirurgens VIP-patienter stod på listan över gäster till bröllopet och där fanns bland andra presidentparen Obama och Clinton samt skådespelaren Russell Crowe. Musikern Elton John och den blinde tenoren Andrea Boccelli skulle uppträda. Ett storslaget bröllop i Castel Gandolfo, söder om Rom, där påven har sin sommarbostad. Själv lade bruden ut 50 000 dollar på bröllopet. Hon sade upp sig från sitt arbete för de båda skulle bo tillsammans i Barcelona som gifta.

Kärleken måste verkligen vara blind hos denna Benita Alexander, för det är självklart att påven inte kan viga någon som är frånskild. Katoliker får knappt ens skilsmässa. Om det inte rör sig om någon som är en syster till Jacqueline Kennedy. Presidentfrun var katolik och hade en särskild privat relation till påven. Dock berättade en kollega till Benita Alexander att påven skulle vara i Sydamerika på hennes fiktiva bröllopsdag och då började hon inse att allt var bluff. Hon hyrde en privatdetektiv och denne fann att allt var lögn. Inget bröllop var planerat och smyckena hon hade fått var billiga, också förlovningsringen kostade mycket mindre än hennes drömprins hade sagt. 

När hon åkte för att konfrontera honom i Barcelona visade det sig att han var en simpel sol-och-vårare med inte bara en fru och två barn utan också ytterligare en familj. Dock tycker Benita Alexander att det Paolo Macchiarini gjorde mot henne var ingenting i jämförelse med att han använde sina patienter som försöksdjur. De dödades kallt och utdraget av honom. Det är så narcissistiska patologiska lögnare gör, säger hon. Det otäcka med honom var att han kunde lura världens smartaste människor, menar hon. Han var bra på att sälja hopp, sälja drömmar.
En manipulerande, bluffande, narcissistisk och patologisk lögnare
som lurade journalisten och undersökande dokumentärfilmaren
Benita Alexander.
Nu sänds en dokumentär om deras kärlekshistoria.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar